Οικονομία Άποψη

ΕΦΚΑ: Παράταση στις περιοδικές δηλώσεις και στις εισφορές

ΕΦΚΑ: Παράταση στις περιοδικές δηλώσεις και στις εισφορές
ΕΦΚΑ: Παράταση μέχρι και την Τετάρτη 9 Μαρτίου έδωσε ο ΕΦΚΑ για να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις εμπρόθεσμα τις πρώτες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις της χρονιάς.

Παράταση μέχρι και την Τετάρτη 9 Μαρτίου έδωσε ο ΕΦΚΑ για να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις εμπρόθεσμα τις πρώτες Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις της χρονιάς.

Ακριβέστερα, η παράταση αφορά:

  • α) Την υποβολή των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.) e-Ε.Φ.Κ.Α. μισθολογικής περιόδου Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021, εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων.
  • β) Την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών e-Ε.Φ.Κ.Α. Ιανουαρίου 2022 και Δώρου Χριστουγέννων 2021, εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων & Οικοδομοτεχνικών Έργων.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά, θα έπρεπε οι ΑΠΔ να έχουν υποβληθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τώρα που δόθηκε παράταση, θα μπορούν οι επιχειρήσεις έως τις 9 Μαρτίου να υποβάλλουν τις ΑΠΔ εμπρόθεσμα, χωρίς την επιβολή των προβλεπόμενων πρόσθετων επιβαρύνσεων, προσθέτων τελών και λοιπών προσαυξήσεων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, η παράταση κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο της βελτίωσης της λειτουργικότητας των μηχανογραφικών συστημάτων του Φορέα και της αναβάθμισης των μηχανογραφικών εφαρμογών, οι οποίες, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν την υποβολή, τον έλεγχο και την επεξεργασία των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (Α.Π.Δ.).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments