Trash

Elvana Gjata: Η Αλβανίδα σταρ με τα εκατομμύρια views στο YouTube

Elvana Gjata: Η Αλβανίδα σταρ με τα εκατομμύρια views στο YouTube

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - Popnable

Elvana Gjata: H 35χρονη τραγουδίστρια από τα Τίρανα δεν θεωρείται καθόλου τυχαία η «ντίβα της αλβανικής μουσικής».

Πριν από μερικές ημέρες, ανάρτησε στο YouTube το νέο της single με τίτλο POW, που μέχρι στιγμές έχει καταφέρει να μαζέψει  2,7 εκατομμύρια προβολές. Τρεις εβδομάδες πριν, ανάρτησε το Ska με τον Κοσοβάρο ράπερ, Mozik, που έχει πάνω 9 εκ. προβολές.

View this post on Instagram

A post shared by Elvana Gjata (@elvanagjataaaa)

Τους καλοκαιρινούς μήνες, κυκλοφόρησε το E di X Marre με τον συμπατριώτη της, Yll Limani που έχει κάνει 34 εκ. προβολές, αλλά και το LOTI με πάνω από 20 εκ. προβολές. Αυτές είναι μόνο τρεις από τις τελευταίες μουσικές δημιουργίες της Elvana Gjata, που κάνουν τεράστια επιτυχιά στο YouTube.

Μουσικά πειραματίζεται με τους ήχους της ποπ, χιπ χοπ, τραπ και r&b σκηνής, ενώ το στυλ και η κινησιολογία της φαίνεται να εμπνέονται από τις Rihanna, Jennifer Lopez, Dua Lipa και την Nicole Scherzinger την εποχή των PussyCat Dolls.

Ποια είναι τέλος πάντων η Elvana Gjata;

Η 35χρονη είναι μία από τις πιο επιτυχημένες τραγουδίστριες της Αλβανίας. Την αποκαλούν τη «ντίβα της αλβανικής μουσικής».

Η επιδραστικότητά της τόσο στο YouTube με τις εκατομμύρια προβολές, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (στο Instagram την ακολουθούν 1,6 followers) επιβεβαιώνουν ότι η μελαχρινή καλλονή έχει καταφέρει να ξεπεράσει με τη μουσική της τα εθνικά της σύνορα.

Η Elvana Gjata γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τίρανα. Ο πατέρας της ήταν μισθοφόρος του αλβανικού στρατού. Δεν είναι το μοναδικό παιδί της οικογένειας με καλλιτεχνική, μουσική φλέβα: η μεγάλη της αδελφή είναι μία από τις πιο γνωστές σοπράνο που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία.

Η Elvana σπούδασε αρχικά σκηνοθεσία κινηματογράφου στη σχολή Καλών Τεχνών των Τιράνων. Γρήγορα όμως στράφηκε από τη μεγάλη οθόνη στη μουσική. Έλαβε μέρος σε διάφορα μουσικά talent shows της χώρας της και των γειτονικών χωρών και το 2007 έγινε το μεγάλο μπαμ. Με τα άλμπουμ Mamës και Afër dhe larg έγινε γνωστή ως η νέα ποπ σταρ των Βαλκανίων.

Δέκα χρόνια μετά, έχοντας στο βιογραφικό της δεκάδες συνεργασίες με Αλβανούς τραγουδιστές και παραγωγούς, αλλά και συμμετοχές σε βαλκανικές μουσικές τελετές βραβείων, βρέθηκε στο Λος Άντζελες. Εκεί, γνωρίστηκε με τον Αμερικανό παραγωγό Poo Bear και με τον Γάλλο Dj David Guetta. Με τον πρώτο, κυκλοφόρησε το πρώτο της κομμάτι με αγγλόφωνο στίχο, το Forever Is Over, που έγινε αμέσως χιτ στην Αλβανία.

Οι συνεργασίες της

Το 2019, μοιράστηκε τη σκηνή του Sunny Hill Festival στην Πρίστινα με αστέρες της παγκόσμιας μουσικής, όπως οι Miley Cyrus, Calvin Harris και η Dua Lipa. Την ίδια χρονιά, έλαβε μέρος στον εθνικό διαγωνισμό για την Eurovision 2020, κατέλαβε όμως τη δεύτερη θέση.

Εκτός από τραγουδίστρια, η Elvana Gjata είναι και επιχειρηματίας. Το 2016, εισέβαλε με φόρα στη βιομηχανία της μόδας, αφού είχε ήδη φωτογραφηθεί για αλβανικά και βρετανικά περιοδικά μόδας, λανσάροντας σειρά νυφικών.

Σήμερα, η Elvana ζει μεταξύ Αλβανίας, Νέας Υόρκης και Λος Άντζελες. Δεν κάθεται λεπτό και τραγουδά το ένα χιτ μετά το άλλο. Καθόλου άσχημα δεν τα έχει καταφέρει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments