Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha: Γιατί αποφάσισα να στείλει η Ελλάδα αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία

Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha: Γιατί αποφάσισα να στείλει η Ελλάδα αμυντική βοήθεια στην Ουκρανία
Κυριάκος Μητσοτάκης Alpha: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην παροχή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία ενώ απάντησε και στο χρονικό ορίζοντα πραγματοποίησης των εκλογών. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον Alpha ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην παροχή αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία ενώ απάντησε και στο χρονικό ορίζοντα πραγματοποίησης των εκλογών.

Για την Ουκρανική κρίση και την παροχή βοήθειας

«Παρείχε σε όλους διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κάνει οποιαδήποτε επίθεση. Κανείς δεν ήθελε αυτόν τον πόλεμο, ούτε η Δύση ούτε ο ίδιος ρωσικός λαός που θα υποστεί οδυνηρές συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως είμαστε μπροστά σε έναν νέο κόσμο.

Ερωτηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει αμυντικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ηθικά σωστή την απόφαση, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. «Είναι αποφάσεις του πρωθυπουργού αυτές, Δεν έχω καμία υποχρέωση να ενημερώσω τους πολιτικούς αρχηγούς και επίσης δεν πιστεύω στα συμβούλια των πολιτικών αρχηγών».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το βασικό θα ήταν να τελειώσει ο πόλεμος τώρα που μιλάμε. «Έχουν φύγει 1 εκατ. πρόσφυγες μέσα σε μία εβδομάδα. Η Ρωσία είναι απομονωμένη και είναι βέβαιο πως αλλάζουν και οι μεταξύ μας σχέσεις».

Για τις εκλογές

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments