Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης με 2 χειροβομβίδες στα χέρια ζητά από Ουκρανούς να παραδοθούν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσος στρατιώτης με 2 χειροβομβίδες στα χέρια ζητά από Ουκρανούς να παραδοθούν
Η πόλη έχει πάρει "τελεσίγραφο" από τις ρωσικές δυνάμεις είτε να παραδοθεί, είτε να καταστραφεί με τους κατοίκους να επιλέγουν την αντίσταση στους εισβολείς

Ρώσος στρατιώτης μπήκε μέσα σε συγκεντρωμένο πλήθος Ουκρανών, κρατώντας στα δύο του χέρια, χειροβομβίδες, προκαλώντας ωστόσο την οργή τους.

Επρόκειτο  για μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας σε πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας που εστάλη για να ζητήσει από τους κατοίκους να παραδοθούν.

Τον ακολουθούσε άλλος ένας με σηκωμένα τα χέρια στον αέρα. Το «περίεργο» αυτό ζευγάρι  οι Ουκρανοί κάτοικοι το υποδέχθηκαν με άγριες διαθέσεις, φωνές και σπρωξίματα, ενώ τρύπησαν και τα λάστιχα του οχήματός τους

Τα στρατεύματα απείλησαν να ισοπεδώσουν την πόλη των 86.000 κατοίκων. Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε ότι η πόλη έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις οι οποίες έδωσαν τελεσίγραφο, είτε θα την παρέδιδαν, είτε θα την κατέστρεφαν συθέμελα.

Απευθυνόμενος τους κατοίκους τους ρώτησε αν θα πολεμήσουν ή θα παραδοθούν, με το πλήθος να επιλέγει με ενθουσιασμό τη μάχη.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία βρίσκεται στη 2η εβδομάδα με το βάρος της επίθεσης να πέφτει στο Κίεβο και πολλές πόλεις να πλήττονται από σφοδρούς βομβαρδισμούς

Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι υποστήριξε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του αντιστέκονται στη ρωσική επέλαση.

Την ίδια ώρα η Ρωσία υποστηρίζει ότι έχει «υπό τον πλήρη έλεγχό της» το λιμάνι της Χερσώνας στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ η άλλη πλευρά, εκφράζει φόβους για ρωσική προβοκάτσια.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών δεν αποκλείεται η Μόσχα να «σκηνοθετήσει» επίθεση σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα, χρεώνοντάς την στους Ουκρανούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments