Οικονομία

ΟΗΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο οι τιμές των παγκόσμιων τροφίμων για τον Φεβρουάριο

ΟΗΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο οι τιμές των παγκόσμιων τροφίμων για τον Φεβρουάριο
ΟΗΕ: Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαμορφώθηκε η τιμών των εμπορευμάτων τροφίμων παγκοσμίως για τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ.

Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών διαμορφώθηκε η τιμών των εμπορευμάτων τροφίμων παγκοσμίως για τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων του ΟΗΕ.

Όπως αναφέρει η FAO, o σχετικός δείκτης, που προσμετρά τις περισσότερες από τις τιμές των εμπορευμάτων τροφίμων στον κόσμο, έφτασε τις 140,7 μονάδες έναντι των 135,4 μονάδων στην τελική μέτρηση για τον Ιανουάριο.

Πρόκειται για αύξηση των τιμών κατά 24,1% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021, με την άνοδο να σημειώνεται κυρίως λόγω της ανιούσας που έλαβαν οι τιμές των λαχανικών, των ελαίων και των γαλακτομικών προϊόντων.

Πλαφόν καύσιμα: Κατατέθηκε η τροπολογία – Ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τα καύσιμα και προϊόντα που είχαν προαναγγείλει κυβερνητικά στελέχη. Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε «Υπάρχει κόσμος που θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε εργαλείο, σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Πως θα λειτουργήσει

Την επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα και σε όποιο προϊόν σχετίζεται ή επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως τα σιτηρά, είχε προαναγγείλει και ο υπουργός ΑΝάπτυξης. Με το περιθώριο κέρδους που λειτουργούσαν οι επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο του 2021 θα πρέπει να λειτουργούν όσοι εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments