Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 4

Νίκος Δένδιας: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση Νόστος 4
Νίκος Δένδιας: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 4» για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ένα tweet.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 4» για την εκκένωση 25 ατόμων από την Οδησσό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ένα tweet. Οι πολίτες, συνοδευόμενοι από τον Γενικό Πρόξενο Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας. Στα σύνορα τα ανέμενε κλιμάκιο της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βουκουρέστι.

Τι γράφει η ανάρτηση

Δένδιας στη Σύνοδο ΝΑΤΟ: O πόλεμος στην Ουκρανία είναι η σοβαρότερη πρόκληση του 21ου αιώνα

Για τη σοβαρότερη πρόκληση του Διεθνούς Δικαίου στον 21ο αιώνα έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας, κατά την  έκτακτη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Η Ελλάδα, είναι πάντα υπέρ του διεθνούς κράτους δικαίου. Και φυσικά, η παρούσα κατάσταση στην Ουκρανία αποτελεί τη σοβαρότερη πρόκληση για το κράτος του Διεθνούς Δικαίου στον 21ο αιώνα», δήλωσε.

Πρόσθεσε ότι στη σημερινή συζήτηση στο ΝΑΤΟ, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση, με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, με πλήρη ενότητα και με πλήρη συμμόρφωση με το Διεθνές Δίκαιο».  Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η Ελλάδα έχει μια σημαντική μειοψηφία 150.000 ανθρώπων γύρω από τη Μαριούπολη, για τους οποίους το ελληνικό κράτος νοιάζεται.

«Την ώρα που μιλάμε, υπάρχει το “Νόστος 3”, η τρίτη μας επιχείρηση εκκένωσης. Νοιαζόμαστε και προσευχόμαστε για τους συμπατριώτες μας», κατέληξε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments