Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Τουρκία θα πρέπει να δείξει με ποια πλευρά τάσσεται» σημειώνει ο Βαρβιτσιώτης

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η Τουρκία θα πρέπει να δείξει με ποια πλευρά τάσσεται» σημειώνει ο Βαρβιτσιώτης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και τη στάση της Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αλλά και τη στάση της Τουρκίας αναφέρθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Απέναντι στην εισβολή στην Ουκρανία «δεν χωρούν ίσες αποστάσεις, είμαστε στα σύνορα της Ευρώπης και μια χώρα που βρίσκεται υπό διαρκή απειλή και θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι η σθεναρή αντίδραση στη στρατιωτική εισβολή του κ. Πούτιν με την επιβολή των σκληρότερων κυρώσεων που έχει επιβάλει ποτέ η ΕΕ και με την ενεργοποίηση για πρώτη φορά του πακέτου της κοινής αμυντικής πολιτικής ύψους 500 εκατ. ευρώ για στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας, είναι η πρώτη κίνηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας που κάνει η Ευρώπη και αποτελεί βήμα στην κατεύθυνση του να αποκτήσει η Ευρώπη ενιαία φωνή, όπως οραματιζόταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Ωστόσο, τόνισε ότι θα πρέπει να δείξει και η Τουρκία με ποια πλευρά τάσσεται, διότι με το να μην συμμετέχει στο πλευρό των δυνάμεων της Δύσης στην επιβολή κυρώσεων, επιτρέπει στη Ρωσία να παρακάμπτει τις σκληρές κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί. Όπως είπε, αυτό είναι ένα θέμα που η Ελλάδα αναδεικνύει πολύ σθεναρά στην ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments