Ελλάδα

Καθηγητής Θεοδοσιάδης: Γιατί η Ρωσία «κοιτάει» στην Ευρασιατική αγορά και ειδικά την Κίνα [Βίντεο]

Καθηγητής Θεοδοσιάδης: Γιατί η Ρωσία «κοιτάει» στην Ευρασιατική αγορά και ειδικά την Κίνα [Βίντεο]
Ο Μιχάλης Θεοδοσιάδης, καθηγητής πολιτικής θεωρίας, επιχειρεί να ερμηνεύσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στη στροφή της Ρωσίας στην Ευρασιατική αγορά και το πώς επηρεάζει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας Μιχάλης Θεοδοσιάδης. “Αυτή τη στιγμή η Ρωσία κοιτάει σε άλλες αγορές. Το βασικό πεδίο εμπορίου μετατοπίζεται από την Ευρώπη, στην Ευρασία”, επεσήμανε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Μιλώντας στο Open, έκανε λόγο για “σφάλμα της ευρωπαϊκής Δύσης” όσον αφορά το Ρωσοουκρανικό ζήτημα, επικαλούμενος “αφελής ερμηνείες”, όπως τις χαρακτήρισε, σύμφωνα με τις οποίες “ο κ. Πούτιν είναι ψυχοπαθής επειδή όταν ήταν μικρός, δεν το αγαπούσε ο μπαμπάς του”, αφέλειες που αναπαράγονται και για τον πρόεδρο Ερντογάν, όπως ανέφερε ο καθηγητής.

“Οι λαοί δεν επιθυμούν τα ίδια μ’ εμάς”, συνέχισε ο ίδιος. “Αν θέλουμε να καταλάβουμε τα γεγονότα, πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τις αξίες της ρωσικής κοινωνίας που επηρεάζουν την εξωτερική πολιτική. Ο Πούτιν δεν είναι τρελός. Το σχέδιο του Πούτιν είναι να επεκταθεί, να ανακτήσει τα εδάφη που έχασε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Αυτό δε θα το πραγματοποιήσει αύριο. Θα αναζητήσει τις κατάλληλες ευκαιρίες σιγά σιγά για να επεκτείνεται”, υπογράμμισε ο Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής Πολιτικής Θεωρίας Μιχάλης Θεοδοσιάδης, στο Open.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments