Focus

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθούμε»: Η ουκρανική ζυθοποιία προσφέρει υλικά για βόμβες μολότοφ

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθούμε»: Η ουκρανική ζυθοποιία προσφέρει υλικά για βόμβες μολότοφ
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθούμε»: Μια ζυθοποιία στη δυτική Ουκρανία έχει λάβει μέτρα για να βοηθήσει στην άμυνα του έθνους ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα.

Μια ζυθοποιία στη δυτική Ουκρανία έχει λάβει μέτρα για να βοηθήσει στην άμυνα του έθνους ενάντια στη ρωσική επιθετικότητα. Η Pravda (Truth) Brewery, μια  ιδιόμορφη κοπέλα, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά, μίλησε στο Euronews αφού έκανε έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δωρεές για τα υλικά για την κατασκευή της περίφημης βόμβας βενζίνης.

«Η ελευθερία μας διακυβεύεται», έγραψαν στο Instagram, όπου πρότειναν επίσης ότι δεν είναι ξένοι σε αυτό το εναλλακτικό είδος κοκτέιλ.

“Πολλοί από εμάς περάσαμε από τις αιματηρές διαδηλώσεις στους δρόμους του 2014, που ανέτρεψαν τον πρώην πρόεδρο, ο οποίος τώρα κρύβεται στη Ρωσία. Η εξάσκηση βοηθάει!”

«Έχουμε εμπειρία από αυτό το 2014 όταν χρησιμοποιήσαμε αυτά τα ειδικά κοκτέιλ στο Maidan», λέει. «Κλωτσούσαμε τον Πρόεδρο Γιανουκόβιτς, ο οποίος μας έσπρωχνε προς τη Ρωσία, έξω από τη χώρα».

Πίσω στο 2014, τα πρώτα μπουκάλια που επέλεξαν να φτιάξουν μολότοφ ήταν για μια συγκεκριμένη προσφορά χειροτεχνίας που ονομάζεται «Putin Huylo» («Ο Πούτιν είναι ένα κουφάρι») που έρχεται σε αρκετά βαρύ 8° ABV και χρησιμοποιεί λυκίσκο Magnum, Perle, και Σαφίρ.

Φόβος

«Φοβόμαστε», παραδέχεται ο Μασέλκο. “Δεν μας αρέσει ο πόλεμος. Και οι άνθρωποι φοβούνται εδώ. Έχουμε ουρές ανθρώπων που προσπαθούν να πάνε στην Ευρώπη, κυρίως κυρίες με τα παιδιά τους. Είναι δύσκολο να δούμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, ετοιμαζόμαστε να αμυνθούμε Η χώρα μας από την κατοχή. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σωθούμε».

Λέει ότι είναι έτοιμος να μεταφέρει την παραγωγή σε μια άγνωστη τοποθεσία, εάν ο πόλεμος καταπατήσει το Lviv. «Κανείς δεν μπορεί να πει αν έρχεται ο πόλεμος εδώ, αν οι πύραυλοι έρχονται εδώ, αν τα τανκς έρχονται εδώ, οπότε δεν ξέρω τίποτα άλλο από το να είμαι έτοιμος».

“Έχουμε επίσης εστιατόρια στην εταιρεία χαρτοφυλακίου, επομένως είμαστε έτοιμοι, εντός της εταιρείας μας, να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έρχονται εδώ, επειδή αυτή είναι η πιο δυτική πόλη στην Ουκρανία. Είναι ακόμη χειμώνας, χιόνισε σήμερα το πρωί, οπότε προσπαθούμε Το καλύτερο είναι να τους πάρουμε φαγητό μέσω των εστιατορίων μας», εξηγεί ο Maselko, προσθέτοντας ότι η επικοινωνία μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ καλή.

Εκείνος χαμογελάει.

“Αυτή είναι ίσως η μοναδική φορά στην ιστορία που η κυβέρνηση δημοσιεύει τη συνταγή των μολότοφ! Γιατί όλοι έχουμε έναν στόχο: είμαστε πρόθυμοι να υπερασπιστούμε τη χώρα μας”.

Πόλεμος και πολιτική συνοχή

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνονται ο ίδιος και οι συνάδελφοί του τεχνίτες μολότοφ για την ηγεσία της χώρας, ο Μασέλκο λέει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ενόψει των συγκρούσεων.

“Οι Ουκρανοί κανονικά, πριν από τον πόλεμο, δεν θα ήταν καθόλου ευχαριστημένοι με τον πρόεδρο και την κυβέρνηση. Αλλά στη σημερινή κατάσταση, είμαστε χαρούμενοι που ο πρόεδρος είναι ακόμα εδώ, είμαστε χαρούμενοι που η κυβέρνηση είναι ακόμα εδώ, και είναι επίσης πολεμώντας μαζί μας, κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν το πολιτικό μέρος του πολέμου».

“Όταν ανακοινώσαμε ότι ξεκινούσαμε να προετοιμάζουμε τα πράγματα, είχαμε πολλούς ανθρώπους πρόθυμους να βοηθήσουν, λέγοντας “αν χρειάζεστε υλικά ενημερώστε μας”.  Παράγουμε αρκετό υλικό, που στέλνεται σε ανατολικές πόλεις Η ιδέα είναι απλώς ότι όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τα σπίτια μας, τις πόλεις μας… τη χώρα μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments