Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών υπό τον Σαρλ Μισέλ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών υπό τον Σαρλ Μισέλ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi - (Αρχείου)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα Τρίτη μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα Τρίτη μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός ενόψει της άτυπης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις Βερσαλλίες στις 10 και 11 Μαρτίου.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μίλησε στη Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

«Το πάνικ μπάτον χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων», και το ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σύντομα, με την βοήθεια της vodafone θα δημιουργηθεί εφαρμογή που θα επιτρέπει στην γυναίκα που κινδυνεύει να ζητά βοήθεια με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό της. Το πάνικ μπάτον χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες και ήταν αίτημα πολλών γυναικείων οργανώσεων» ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Την ανάγκη πρόληψης υπηρετούν τα ειδικά προγράμματα στα σχολεία για τις έμφυλες σχέσεις και το bullying. Μόνο με εκπαίδευση από τις μικρές ηλικίες μπορούμε να μεγαλώσουμε μελλοντικούς πολίτες χωρίς ροπή σε κακοποιητικές συμπεριφορές» επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρατική μέριμνα και στην υγεία των γυναικών και έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα πρόληψης καρκίνου μαστού «Φώφη Γεννηματά» που ξεκινά τέλος Μαρτίου και θα ωφελήσει 1,3 εκατ. γυναίκες ηλικίας από 50 – 69 ετών πολλές από τις οποίες δεν θα έχουν κάνει ούτε μια μαστογραφία.

Υπογράμμισε επίσης ότι 1,5 εκατ. γυναίκες θα μπορούν να κάνουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για καρκίνο τραχήλου, πρόγραμμα που αρχίζει τον Ιούνιο. «Στεκόμαστε σε αυτούς τους δύο καρκίνους γιατί αν εντοπιστούν γρήγορα αυξάνει το προσδόκιμο» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments