Πολιτική

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οπαδική βία

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την οπαδική βία

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

«Ναι», επί της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, -. «Παρών», δήλωσε η Ελληνική Λύση

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των λεσχών φιλάθλων, αθλητικός εθελοντισμός, πνευματικός αθλητισμός, ηλεκτρονικός αθλητισμός (e-sports), εργασιακός αθλητισμός, άλλες διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της αθλητικής νομοθεσίας και λοιπές διατάξεις».

«Ναι», επί της αρχής του νομοσχεδίου δήλωσαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. «Παρών», δήλωσε η Ελληνική Λύση.

Λ.Αυγενάκης: Δέσμευση για σαφές πλαίσιο στη λειτουργία των λεσχών φιλάθλων

«Θέλουμε τις Λέσχες συνοδοιπόρους στον αγώνα όλων μας για ασφαλή και ποιοτικό αθλητισμό», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την οπαδική βία, «δεσμεύτηκε» πως «αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις, στο ζήτημα των Λεσχών, των νόμιμων, θα κατατεθεί διάταξη ώστε να γίνει πιο σύντομο το χρονικό διάστημα της αναστολής λειτουργίας τους».

«Υπάρχει ένα καλό κλίμα συνεννόησης. Ήδη λάβαμε μια επιστολή από μέρους των εκπροσώπων των νόμιμων Λεσχών. Θα συνεχίσουμε και μετά το νομοσχέδιο, ώστε να οχυρώσουμε και να αναδείξουμε όλοι μαζί, τα θετικά στοιχεία που έχουν οι οργανωμένες νόμιμες δομές φιλάθλων», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού και τόνισε ότι σήμερα η κυβέρνηση φέρνει σαφές πλαίσιο για τη λειτουργία των Λεσχών φιλάθλων.

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

Τα σημαντικότερα σημεία του νομοσχεδίου είναι:

  • Αυξάνεται το πλαίσιο ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, από έξι μήνες έως 5 έτη. Σε διακεκριμένες περιπτώσεις επικίνδυνων δραστών, θα προβλέπεται ποινή από 2 έως 5 έτη.
  • Καθιερώνεται ειδικό ποινικό αδίκημα για όσους κατά τη διάρκεια αθλητικού αγώνα έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.
  • Απαγορεύεται η αναστολή έκτισης ποινής για εγκλήματα οπαδικής βίας, υποθέσεις οι οποίες θα εκδικάζονται κατά προτεραιότητα. Σε περίπτωση αναβολής της δίκης, καθίσταται υποχρεωτική η επιβολή περιοριστικών όρων.
  • Αναστολή λειτουργίας όλων των λεσχών φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, από την έναρξη ισχύος του νόμου και ως τις 31 Ιουλίου 2022. Από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, θα υπάρχουν πολύ αυστηρές προϋποθέσεις αδειοδότησης και λειτουργίας των λεσχών.
  • Θα απαγορεύεται η διάθεση μεμονωμένων εισιτηρίων σε θύρες που φιλοξενούνται οργανωμένοι οπαδοί. Η είσοδος σε αυτές θα γίνεται αποκλειστικά με εισιτήρια διαρκείας και θα επιτρέπεται μόνο στους νόμιμους κατόχους τους. Σε περίπτωση παράβασης, οι ποινές θα είναι κλιμακωτές και θα φτάνουν μέχρι αναστολή λειτουργίας της συγκεκριμένης θύρας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments