Οικονομία

Ρωσία: Η Μόσχα θέλει να βάλει πλαφόν στις τιμές – Στο 9,15% ο πληθωρισμός

Ρωσία: Η Μόσχα θέλει να βάλει πλαφόν στις τιμές – Στο 9,15% ο πληθωρισμός
Ρωσία: Προτάσεις για πλαφόν στις τιμές φέρεται να είναι έτοιμες να επιβάλλουν οι αρμόδιες επιτροπές για ρυθμίσεις των τιμών σε τρόφιμα, φάρμακα και αγαθά.

Προτάσεις για πλαφόν στις τιμές φέρεται να είναι έτοιμες να επιβάλλουν οι αρμόδιες επιτροπές για ρυθμίσεις των τιμών σε τρόφιμα, φάρμακα και αγαθά. Σημειώνεται ότι ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία αυξήθηκε στο 9,15% τον Φεβρουάριο από 8,73% τον Ιανουάριο, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, με τις τιμές να εκτοξεύονται περαιτέρω λόγω της κατάρρευσης του ρουβλιού εν μέσω των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας έχει αυξήσει το βασικό της επιτόκιο στο 20% από 9,5% ενώ εισήγαγε και ελέγχους κεφαλαίων.

Κεντρική Τράπεζα Ρωσίας: Απαγορεύει την καταβολή μερισμάτων σε ξένους επενδυτές

Aπαγόρευση πληρωμών μερισμάτων και τόκων σε ξένους επενδυτές που κατέχουν μετοχές ρωσικών εταιρειών και ρωσικά ομόλογα με νόμισμα αναφοράς το ρούβλι προχώρησε η ρωσική κεντρική τράπεζα. «Οι εκδότες μπορούν να πάρουν αποφάσεις για την πληρωμή μερισμάτων και τις πληρωμές για άλλα χρεόγραφα», δήλωσε η κεντρική τράπεζα σε ανακοίνωσή της «αλλά οι πληρωμές… σε ξένους πελάτες δεν θα γίνονται. Αυτό ισχύει και για τα OFZs», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι επενδυτές από το εξωτερικό κατείχαν ομόλογα OFZs συνολικής αξίας 3 τρισ. ρουβλιών (28 δισ. δολαρίων), την στιγμή που η αγορά των OFZs αποτιμάται στα 15,5 τρισ. ρούβλια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments