Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Θα ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά της ακρίβειας

Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Θα ανακοινωθούν νέα μέτρα κατά της ακρίβειας
Κυριάκος Μητσοτάκης από Σύνοδο Κορυφής: Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες.

Νέα μέτρα κατά της ακρίβειας προανήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας των εργασιών του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βερσαλλίες. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις αναφορικά με νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης.

Για τις ΑΠΕ και την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να φτάνει φθηνή ενέργεια στους καταναλωτές. «Συζητήσαμε και για τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα είναι σαφές ότι στον τροπο τιμολόγησης της ηλεκτρικής ενέργειας υπάρχει μια στρέβλωση…και χρειάζεται μια πρόσθετη ευρωπαικη παρέμβαση. Δεν μπορώ να σας πω ότι θα συμβεί αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπερ», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την εκτόξευση των τιμών στα καύσιμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ελληνική πρόταση για την επιβολή πλαφόν στη χονδρική τιμή του φυσικού αερίου και είπε ότι συμπεριλήφθηκε ρητή αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση στην τιμολόγηση της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την πρόταση που κατέθεσα. Γι αυτό και στην παράγραφο 12 γίνεται μια ρητή αναφορά στην επιλογή να μπει ένα πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου. Το επιχείρημά μας είναι απλό. Η αγορά εχει σταματήσει εδώ και καιρό να κινείται με όρους αγοράς. Από την ώρα που δημοσιοποιήθηκε η πρόταση μου έχει μειωθεί κατά 50%», τόνισε ο πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments