Πολιτική

Τσίπρας: Εκλογές τώρα και όχι τον Μάιο

Τσίπρας: Εκλογές τώρα και όχι τον Μάιο
Τσίπρας: Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για διενέργεια εκλογών τώρα «και όχι τον Μάιο».

Επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για διενέργεια εκλογών τώρα «και όχι τον Μάιο».

«Τις τελευταίες ημέρες οι Υπουργοί δεν ασχολούνται καν με τα θέματα που αφορούν τα Υπουργεία τους. Έχουν σηκώσει τα μολύβια και ασχολούνται με την οργάνωση της προεκλογικής τους εκστρατείας. Εχετε πάρει απόφαση να δραπετεύσετε. Εμείς σας εκλιπαρούμε: εκλογές τώρα, τον Μάρτιο μην περιμένετε τον Μάιο. Θέλετε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο; Αλλάξτε τον. Εκλογικός νόμος που θα δίνει μπόνους στο δεύτερο κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει. Γιατί δεύτερο κόμμα είστε. Λυτρώστε τον λαό από την ικανότητά, την αναλγησία και την αλαζονεία σας. Κάντε εκλογές το συντομότερο δυνατό για να γλιτώσουμε και να σώσουμε ό,τι σώζετε σε αυτό τον τόπο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι ανέφερε για την πανδημία

Στη συνέχεια σημείωσε μιλώντας προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ότι «12.733 απώλειες σε 6 μήνες έχετε στη πλάτη σας. Σχεδόν οι μισές απώλειες έγιναν επί της δικής σας θητείας».

«Και έχουμε τις συγκρίσεις με τις υπόλοιπες χώρες. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε χειρότεροι σε αναλογία πληθυσμού και να έχουμε ξεπεράσει σε θανάτους χώρες που βίωσαν με ένταση την πανδημία όπως η Ιταλία όπου είχε την εκατόμβη στο Μπέργκαμο, τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, χώρες δηλαδή που ήταν παράδειγμα προς αποφυγή. Αλλά και χώρες με συγκρίσιμο μέγεθος όπως το Βέλγιο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας στην επίθεσή του «και εσείς να έχετε το θράσος να λέτε ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν κυβέρνηση σωστά σε συνθήκες μνημονιακών περικοπών και δημοσιονομική ασφυξίας».

«Η μελέτη η περίφημη Λύτρα-Τσιόδρα στην οποία αποτυπώνεται 62,5% θνητότητα στις ΜΕΘ στη χώρα μας ενώ στην ΕΕ κυμαίνεται από 25-35%. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί αυτή η τρομακτική διαφορά ή μόνο σας ενδιαφέρει να λέτε ότι τα πήγαμε καλά με 26.000 νεκρούς;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments