Πολιτική

Λίνα Μενδώνη: «Ναι» στους Ρώσους καλλιτέχνες, «όχι» στη ρωσική προπαγάνδα

Λίνα Μενδώνη: «Ναι» στους Ρώσους καλλιτέχνες, «όχι» στη ρωσική προπαγάνδα
Λίνα Μενδώνη: Δεν είμαστε αντίθετοι στους Ρώσους καλλιτέχνες αλλά σε κάθε μέσο ενίσχυσης της ρωσικής προπαγάνδας μέσω της τέχνης, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη

Δεν είμαστε αντίθετοι στους Ρώσους καλλιτέχνες αλλά σε κάθε μέσο ενίσχυσης της ρωσικής προπαγάνδας μέσω της τέχνης, επανέλαβε από το βήμα της Βουλής η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρολιάκου.

Για το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα

Μπορείτε να αντιληφθείτε τι μήνυμα θα έστελνε η Ελλάδα, τη στιγμή που η Ρωσία σφυροκοπάει ένα ανεξάρτητο κράτος, την Ουκρανία, να χειροκροτούμε στην Αθήνα, σε απευθείας μετάδοση, στο Μέγαρο Μουσικής, τα κρατικά μπαλέτα Μπολσόι; ρώτησε η κα Μενδώνη, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα πρόβλημα με έργα της ρωσικής διανόησης, όπως φαίνεται και από την ένταξη στο πρόγραμμα του Εθνικού Θεάτρου, του “Αυτόχειρα”, του Ρώσου συγγραφέα Νικολάι Έρντμαν. Δεν είμαστε αντίθετοι στους Ρώσους καλλιτέχνες, αλλά σε κάθε μέσο ενίσχυσης της ρωσικής προπαγάνδας μέσω της τέχνης, καθώς και του ρωσικού Προϋπολογισμού που χρηματοδοτεί στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά αμάχων. Δεν γίνεται να είμαστε αμέτοχοι, τόνισε η κα Μενδώνη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments