Πολιτισμός

Οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία λέει ο Iggy Pop, καθώς οι ηθοποιοί αποχωρούν από το φεστιβάλ της Μόσχας

Οι σκέψεις μας είναι με την Ουκρανία λέει ο Iggy Pop, καθώς οι ηθοποιοί αποχωρούν από το φεστιβάλ της Μόσχας

Πηγή Φωτογραφίας: Turun Sanomat - NME

Ο Iggy Pop ήταν μεταξύ των πρώτων που αποχώρησε από το φεστιβάλ Park Live στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα.

Ο ένας μετά τον άλλο, διεθνούς φήμης μουσικοί ακυρώνουν όλες τις επερχόμενες συναυλίες και εμφανίσεις σε φεστιβάλ στη Ρωσία.

Ο Iggy Pop ήταν μεταξύ των πρώτων που αποχώρησε από το φεστιβάλ Park Live στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, το οποίο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε τρία Σαββατοκύριακα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2022.

«Υπό το φως των τρεχόντων γεγονότων, αυτό είναι απαραίτητο. Οι σκέψεις μας είναι με τους Ουκρανούς και όλους τους γενναίους ανθρώπους που αντιτίθενται σε αυτή τη βία και επιδιώκουν την ειρήνη», σημείωσε ο αινιγματικός punk rocker σε δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter.

Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άλλα συγκροτήματα. Οι Biffy Clyro, The Killers και Placebo απέσυραν την συμμετοχή τους από το φεστιβάλ Park Live  και από τις περιοδείες τους, ενώ οι Green Day, Bjork και Iron Maiden ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους σε διάφορες εκδηλώσεις σε όλη τη Ρωσία τους επόμενους μήνες.

Η επανάσταση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η δυτική μουσική ήταν ένας από τους πιο ισχυρούς κρίκους μεταξύ των απομονωμένων πολιτών της Σοβιετικής Ένωσης και του έξω κόσμου, διαπερνώντας το Σιδηρούν Παραπέτασμα με τη μορφή κασετών και δίσκων μαύρης αγοράς.

Μέχρι το 1989, η πολιτική «ελευθερίας» του Glasnost υπό τον τότε Γενικό Γραμματέα της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, οδήγησε μουσικούς να εμφανιστούν ζωντανά στη Μόσχα σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Αλλά όπως αυτές οι παραστάσεις αντανακλούσαν μια εισροή νέων ελευθεριών για τον Ρώσο λαό, έτσι και οι τρέχουσες ακυρώσεις στη Ρωσία αντικατοπτρίζουν τη διάβρωσή τους.

Τα περισσότερα από τα συγκροτήματα που εγγράφηκαν στο Park Live στη Μόσχα φέτος ήταν επίσης προγραμματισμένα να παίξουν σε φεστιβάλ στο Κίεβο που ονομάζεται UPARK Festival. Χάρη στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι απίθανο να συμβεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments