Πολιτισμός

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney ζητά συγγνώμη από τους υπαλλήλους για το νομοσχέδιο της Φλόριντα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Disney ζητά συγγνώμη από τους υπαλλήλους για το νομοσχέδιο της Φλόριντα

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com - Experian

«Χρειαζόσασταν να γίνω ισχυρότερος σύμμαχος στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και σας απογοήτευσα», είπε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ σε επιστολή προς τους εργαζόμενους την Παρασκευή.

Η Disney θα διακόψει όλες τις πολιτικές δωρεές στη Φλόριντα μετά από έντονη κριτική σχετικά με το πώς ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης απάντησε στην πολιτειακή νομοθεσία που θα περιόριζε τη συζήτηση για ζητήματα LGBTQ στα σχολεία, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Τσάπεκ σε επιστολή προς τους υπαλλήλους την Παρασκευή.

Ο Τσάπεκ ζήτησε επίσης συγγνώμη από τους συναδέλφους του που δεν έλαβαν πιο θαραλέα στάση ενάντια σε αυτό που οι ακτιβιστές αποκαλούν τη νομοθεσία “Μην πεις την λέξη ομοφυλόφιλος” στη Φλόριντα. Η Disney απασχολεί δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στο Walt Disney World στο Ορλάντο.

Ποια είναι η απαγόρευση

“Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό δεν είναι απλώς ένα ζήτημα σχετικά με ένα νομοσχέδιο στη Φλόριντα, αλλά αντίθετα για μια ακόμη πρόκληση για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Χρειαζόσασταν να γίνω ισχυρότερος σύμμαχος στον αγώνα για ίσα δικαιώματα και σας απογοήτευσα. Λυπάμαι », ανέφερε ο Τσάπεκ στην επιστολή, η οποία δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Disney.

Το νομοσχέδιο της Φλόριντα απαγορεύει τη «συζήτηση στην τάξη για τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου» στα δημοτικά σχολεία της πολιτείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments