Τεχνολογία

Το TikTok ανακοινώνει συνεργασία με το Φεστιβάλ Καννών

Το TikTok ανακοινώνει συνεργασία με το Φεστιβάλ Καννών

Πηγή Φωτογραφίας: L'Officiel Monaco

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το TikTok θα διοργανώσει και έναν διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους για να επιλέξει τρεις νικητές που θα στείλει στο φεστιβάλ.

Το TikTok ανακοίνωσε ότι είναι ο επίσημος συνεργάτης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, το οποίο ξεκινά στις 17 Μαΐου. Το φεστιβάλ δεν επιτρέπει selfies στο κόκκινο χαλί, αλλά φέτος, το TikTok θα μας δώσει μια ματιά στο τι γίνεται στα παρασκήνια ενός από τα κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ στον κόσμο.

Οι χρήστες του TikTok θα μπορούν να παρακολουθούν συνεντεύξεις με ηθοποιούς και εκδηλώσεις στο κόκκινο χαλί στις Κάννες μέσω της εφαρμογής.

Η πλατφόρμα ανέφερε σε μια δήλωση της ότι η δημιουργικότητα των χρηστών της σε όλο τον κόσμο συν οι εκατομμύριες προβολές σε εξειδικευμένες κοινότητες, όπως το #filmtok, έκαναν τη συνεργασία μεταξύ της εφαρμογής και του φεστιβάλ ιδανική.

«Οι άνθρωποι στρέφονται στο TikTok για να ψυχαγωγηθούν, να εκφραστούν ή να ανακαλύψουν κάτι νέο και μοιράζονται μια αυθεντική του εαυτού τους που δεν μπορούν να το κάνουν πουθενά αλλού», δήλωσε ο Rich Waterworth, γενικός διευθυντής του TikTok Europe.

Πρόσθεσε ότι το TikTok είναι ενθουσιασμένο για τη συνεργασία που «παρέχει δημιουργικούς τρόπους για την κοινότητά μας» να ασχοληθεί και με τον κινηματογράφο. Ο Thierry Fremaux, γενικός εκπρόσωπος του φεστιβάλ, περιέγραψε τη συνεργασία ως έναν τρόπο για το φεστιβάλ να εμπλακεί με μια νέα γενιά σινεφίλ.

«Με αυτή τη συνεργασία — η οποία αποτελεί μέρος της επιθυμίας διαφοροποίησης του κοινού — ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις πιο συναρπαστικές και εμπνευσμένες στιγμές από το Φεστιβάλ και να δούμε το Φεστιβάλ να επαναπροσδιορίζεται μέσα από τον φακό των δημιουργών του TikTok και της κοινότητάς του», δήλωσε ο Fremaux σε δήλωση.

Η συνεργασία θα προσφέρει μαγικές στιγμές στους χρήστες όταν δουν το φεστιβάλ

Εν όψει των ημερομηνιών των Καννών τον Μάιο, η TikTok ξεκίνησε το #TikTokShortFilm, έναν παγκόσμιο διαγωνισμό για δημιουργούς που μπορούν να μοιραστούν τις μικρού μήκους ταινίες τους στην πλατφόρμα.

Τρεις νικητές θα επιλεγούν από μια κριτική επιτροπή και θα κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο καθώς και ένα ταξίδι στο φεστιβάλ. Οι ημερομηνίες υποβολής διαρκούν από τις 15 Μαρτίου έως τις 8 Απριλίου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με το TikTok.

Εκτός από τη συνεργασία του, το φεστιβάλ, το οποίο γιορτάζει φέτος την 75η επέτειό του, έχει δύο νέους συνεργάτες μέσων ενημέρωσης: τη France Televisions, έναν γαλλικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και την Brut, μια ψηφιακή εταιρεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments