People

Ολένα Ζελένσκα: Θλίψη και θυμό εκφράζει η Πρώτη Κυρία για τα παιδιά που χάνονται στον Ουκρανικό πόλεμο

Ολένα Ζελένσκα: Θλίψη και θυμό εκφράζει η Πρώτη Κυρία για τα παιδιά που χάνονται στον Ουκρανικό πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: ABC News - Walt Disney - Uzomedia TV- instagram

Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας: «Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της, ο οποίος προσπάθησε να την προστατεύσει με την αγκαλιά του», έγραψε η Olena Zelenska για ένα μικρό κορίτσι που είναι άλλο ένα θύμα του αδίστακτου πολέμου.

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα λυγίζει στη σκέψη ότι παιδιά χάνουν τις ζωές του καθημερινά στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας  και ζητά περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη για να μην υπάρξουν άλλα θύματα.  Σε μια ανάρτηση στο Instagram την Κυριακή, Η 44χρονη συγγραφέας δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν μερικά από τα παιδιά που φέρεται να σκοτώθηκαν στο πόλεμο και μοιράστηκε λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Τα παραδείγματα

“Η Alisa από την ουκρανική πόλη Okhtyrka. Δεν ήταν πανω από 8 ετών. Πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού μαζί με τον παππού της, ο οποίος προσπάθησε να την προστατεύσει στην αγκαλιά του”, έγραψε η Ολένα Ζελένσκα.

Αναφερόμενη σε ένα άλλο παιδί, συνέχισε: “Η Polina από το Κίεβο. Πέθανε μαζί με τους γονείς και τον αδερφό της κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών στους δρόμους της πρωτεύουσας.”

Η Ζελένσκα μοιράστηκε την ιστορία ενός παιδιού μόλις ενός έτους, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: “Σοβαρά τραυματισμένος από ρουκέτες. Ο 18 μηνών Kirill από τη Μαριούπολη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του στα πυρά.”

Ο 14χρονος Arseniy χτυπήθηκε στο κεφάλι από συντρίμμια και δεν μπόρεσε να σωθεί γιατί τo ασθενοφόρο δεν μπόρεσε να φτάσει εγκαίρως λόγω των πυρκαγιών, που είχαν ξεσπάσει.

Σε αυτή την ανάρτηση, η Ζελένσκα αποκάλυψε ότι σχεδόν 40 παιδιά έχουν χάσει την ζωή τους στην Ουκρανία. Προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεαρών θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί μόνο «λόγω των βομβαρδισμών ειρηνικών πόλεων».

«Αν ο λαός της Ρωσίας λέει ότι δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον άμαχο πληθυσμό, τότε δείξτε του αυτές τις φωτογραφίες!». Έγραψε σε μια έντονη αντίκρουση στα λεγόμενα του Κρεμλίνου ότι δεν στοχεύει τοποθεσίες αμάχων.

»Το πρώτο νεογέννητο του πολέμου, είδε το τσιμεντένιο ταβάνι του υπογείου, η πρώτη του ανάσα ήταν ο στυφός αέρας του υπόγειου και το υποδέχτηκε μια κοινότητα παγιδευμένη και τρομοκρατημένη. Σε αυτό το σημείο, υπάρχουν αρκετές δεκάδες παιδιά που δεν γνώρισαν ποτέ γαλήνη στη ζωή τους.

“Η ζωή θα κερδίσει τον θάνατο. Και το φως θα κερδίσει το σκοτάδι .”

Η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας στη Zaporizhzhia από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς και οι αυξανόμενες αναφορές για αμάχους που σκοτώθηκαν σε ρωσικούς βομβαρδισμούς, προκάλεσαν εκκλήσεις προς το ΝΑΤΟ να εφαρμόσει τη λεγόμενη «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» πάνω από την Ουκρανία, με διεθνή στρατιωτική υποστήριξη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy, 44 ετών, κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους να επιβάλουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Associated Press, η πιθανότητα οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί να εφαρμόσουν μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων είναι εξαιρετικά απίθανη δεδομένου ότι υπάρχει περίπτωση να επεκταθεί ο πόλεμος σε άλλες χώρες.

Η εισβολή, με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προκαλέσει καταδίκη σε όλο τον κόσμο και ολοένα και πιο αυστηρές οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να συγκεντρώνονται στην περιοχή γύρω από την Ουκρανία, διάφορες χώρες έχουν επίσης υποσχεθεί βοήθεια ή στρατιωτική υποστήριξη στο μέτωπο Ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι κάλεσε για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις- μέχρι στιγμής ανεπιτυχείς – ενώ προέτρεψε τη χώρα του να αντεπιτεθεί.

Ο 69χρονος Πούτιν επιμένει ότι η Ουκρανία έχει ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία και ότι ενεργεί με γνώμονα τα καλύτερα συμφέροντα ασφαλείας της χώρας του. Ο Ζελένσκι ορκίστηκε να μην λυγίσει.

“Κανείς δεν πρόκειται να μας σπάσει, είμαστε δυνατοί, είμαστε Ουκρανοί”, είπε στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια ομιλία του τις πρώτες ημέρες του πολέμου, προσθέτοντας: “Η ζωή θα κερδίσει τον θάνατο. Και το φως θα κερδίσει το σκοτάδι .”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments