Διεθνή

Λαβρόφ: «Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις – Θα μας κάνουν πιο δυνατούς»

Λαβρόφ: «Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις – Θα μας κάνουν πιο δυνατούς»

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Λαβρόφ: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας μίλησε σχετικά με τις κυρώσεις που έχει βάλει η Δύση λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δύσης να επιβάλει περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία και να την περιθωριοποιήσει με αυτό τον τρόπο. «Ο ρόλος των κυρώσεων είναι πολύ πιο στρατηγικός… είναι η πεμπτουσία της δυτικής στρατηγικής πορείας.

Δηλαδή, να περιθωριοποιηθεί η Ρωσία, να περιοριστεί, να τεθεί τέλος στην ανάπτυξη της Ρωσίας και επίσης να μηδενιστεί ο ρόλος της στην παγκόσμια πολιτική, την οικονομία, τον αθλητισμό, την επιστήμη, την τέχνη, την εκπαίδευση», είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

“Είμαστε πρωταθλητές όσον αφορά τον αριθμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία”

«Έχουμε συνηθίσει στις κυρώσεις… «Όπως είπε ο Πούτιν, είμαστε πρωταθλητές όσον αφορά τον αριθμό των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία. Πάνω από πέντε χιλιάδες μεμονωμένα μέτρα. Αυτός ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος από τον αριθμό των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Κίνας και του Ιράν. Το μόνο που θα πετύχουν, είναι να μας ενισχύσουν περισσότερο» πρόσθεσε.

«Η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στους δυτικούς εταίρους έχει καταστραφεί εντελώς. Τώρα μπορούμε να βασιστούμε μόνο στον εαυτό μας και σε αυτούς τους συμμάχους που θα παραμείνουν δίπλα μας. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα για τη Ρωσία στο ζήτημα της γεωπολιτικής», συνέχισε ο Λαβρόφ.

“Στην Αττάλεια είπαμε πως νέα συνάντηση θα είναι θετική”

«Η Άγκυρα δεν συμμετέχει στις οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και διατηρεί ισορροπημένη θέση ανάμεσα στις δυο χώρες. Οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία γίνονται πάνω σε κάποια βάση, μεταξυ ποιών γίνονται, πότε γίνονται κλπ. Και οι δυο πλευρές συνεχιζουν να βρίσκονται σε επαφή, συζητούν και έχουμε μια αίσθηση πως η ουκρανική πλευρά κάνει show για να τροφοδοτήσει τα κοινωνικά δίκτυα.

Υπαναχωρούν σε συγκεκριμνένες δεσμεύσεις και αυτό είναι μάθημα που πήραμε, οπότε είμαστε επιφυλακτικοί» ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ενώ όταν ρωτήθηκε για πιθανή νέα συνάντηση με τον Ντμίτρο Κουλέμπα, είπε: «Δεν έχουμε κάποιο νεότερο για νέα υπουργική συνάντηση. Στην Αττάλεια είπαμε πως νέα συνάντηση θα είναι θετική, αλλά δεν είδαμε απτές ενέργειες από την ουκρανική πλευρά».

«Ο Πούτιν δεν απορρίπτει συνάντηση με τον Ζελένσκι, αλλά δεν θέλουμε να είναι μια συνάντηση που θα γίνει… για να γίνει» απάντησε ο Λαβρόφ σε ερώτηση για πιθανή συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Ουκρανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments