Οικονομία

Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκταμίευσε επιπλέον 289 εκατομμύρια σε επείγουσα βοήθεια

Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκταμίευσε επιπλέον 289 εκατομμύρια σε επείγουσα βοήθεια
Ουκρανία: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε επιπλέον 289 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα μακροοικονομική χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε επιπλέον 289 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα μακροοικονομική χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Οι εκταμιεύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της εκταμίευσης 300 εκατ. ευρώ πριν από μία εβδομάδα, η οποία αποτέλεσε το αρχικό μέρος της πρώτης δόσης των 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνολική χρηματοοικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το έκτακτο πρόγραμμα Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας θα συμβάλει στην ενίσχυση της μακροοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της απρόκλητης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας.

ΔΝΤ: Έκρουσε καμπανάκι για την οικονομία της Ουκρανίας – Προβλέπει συρρίκνωση έως και 35%

Καμπανάκι χτύπησε το ΔΝΤ για συρρίκνωση της οικονομίας της Ουκρανίας έως και 35%, λόγω των δυσμενών συνεπειών του πολέμου. Σύμφωνα με έκθεση του Ταμείου που δόθηκε στη δημοσιότητα οι απώλειες ζωών, οι καταστροφές σε υποδομές, τα προβλήματα στο εμπόριο και οι προσφυγικές ροές από την Ουκρανία λόγω του πολέμου θα επιφέρουν minimum συρρίκνωση της οικονομίας κατά 10% για το τρέχον έτος. Ωστόσο, όπως σημειώνει το ΔΝΤ, χώρες που έχουν πληγεί από παρόμοιους πολέμους, όπως το Ιράκ και η Συρία, δείχνουν πως ο οικονομικός αντίκτυπος θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από το minimum.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments