Οικονομία

Ενοικιάσεις κατοικιών: Λιγότερα τα διαθέσιμα ακίνητα στην Αττική – Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες περιοχές

Ενοικιάσεις κατοικιών: Λιγότερα τα διαθέσιμα ακίνητα στην Αττική – Ποιες είναι οι πιο περιζήτητες περιοχές
Ενοικιάσεις κατοικιών: Πολύ λιγότερα είναι φέτος τα διαθέσιμα ακίνητα στην Αττική σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Πολύ λιγότερα είναι φέτος τα διαθέσιμα ακίνητα στην Αττική σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Χρυσή Ευκαιρία” τα διαθέσιμα σπίτια προς πώληση στην πρώτη κατηγορία, των μικρότερων διαμερισμάτων έως 80 τ.μ. ήταν μειωμένα σε ποσοστό 8,1% στο τέλος του 2021 στα 43.989 από 47.851 το 2020, με αντίστοιχα αύξηση της μέσης τιμής κατά 5,6%.

Τι συμβαίνει με τη διαθεσιμότητα και τις τιμές

Σε περιοχές όπως η Γλυφάδα παρατηρείτε μείωση των διαθέσιμων ακινήτων ενώ οι τιμές είναι διψήφιες μόλις σε ένα χρόνο. Στα βόρεια, στην Κηφισιά η προσφορά διαθέσιμων ακινήτων προς πώληση είναι κατά πολύ μειωμένη και ειδικά για την κατηγορία των μεγάλων ιδιοκτησιών άνω των 120 τ.μ. στο μείον 29,1% σε σύγκριση με ένα χρόνο πρίν, στα 6.127 ακίνητα.

Σε ποιες περιοχές είναι πιο ακριβά τα ακίνητα

Συνολικά οι περιοχές των νοτίων προαστίων είναι  Βουλιαγμένη, Βούλα, Γλυφάδα, Ελληνικό. Ενδεικτικά η μέση τιμή στη Βουλιαγμένη είναι στα 5.397 ευρώ ανά τ.μ., ενώ στη Γλυφάδα είναι στα 3.987 ευρώ ανά τ.μ., στο Ελληνικό στα 3.912 ευρώ ανά τ.μ. και στο Ψυχικό στα 3.841 ευρώ.

Ποιες περιοχές θεωρούνται οι πιο οικονομικές

Στις οικονομικότερες περιοχές συμπεριλαμβάνονται τα Άνω Λιόσια, ο Ασπρόπυργος, η Αγία Βαρβάρα, ο Ωρωπός και το Πέραμα.

Καμπανάκι για χιλιάδες ιδιοκτήτες

Έντονη ανησυχία επικρατεί γενικότερα στην αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τις γενικότερες συνέπειες που μπορεί να επιφέρει σε πολλά επίπεδα. “Καμπανάκι” ωστόσο έχει χτυπήσει για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων. Ο λόγος είναι ότι έχουν δημιουργηθεί κωλύματα στις μεταβιβάσεις.

Ποιους αφορά

Το πρόβλημα αφορά ακίνητα και ιδιοκτήτες σε περιοχές όπως Χαλκιδική, Μέγαρα, Κρήτη, Μακεδονία, αλλά και Μαρούσι, Βύρωνα, Νέα Ιωνία, Χαλάνδρι, Γαλάτσι, Πεντέλη κ.ά. Σύμφωνα με το newmoney.gr άλλοι γνώριζαν από χρόνια πως θα είχαν πρόβλημα. Πολλοί όμως πέφτουν απ’ τα σύννεφα καθώς διαπιστώνουν ότι η ακίνητη περιουσία τους, για την οποία πλήρωσαν, φορολογήθηκαν και τη δήλωσαν νόμιμα στα υποθηκοφυλακεία, εμφανίζεται στο Κτηματολόγιο ως ιδιοκτησία του Δημοσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments