Αθλητισμός

Μάντσεστερ Σίτι: Η σχέση Μανσούρ – Αλ Ασαντ την “απειλεί” με κυρώσεις

Μάντσεστερ Σίτι: Η σχέση Μανσούρ – Αλ Ασαντ την “απειλεί” με κυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: reddit

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου άσκησε κριτική στον Σεϊχή Μανσούρ, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ, όπως αναφέρει το BBC.

Η συνάντηση του Σεΐχη Μανσούρ, ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι και αναπληρωτή πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, Σύριο πρόεδρο, έχει προκαλέσει τη σφοδρή κριτική της βρετανικής κυβέρνησης στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη των “πολιτών”.

Ο Άσαντ είναι σύμμαχος του Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ επί των ημερών του διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος στη Συρία εδώ και 11 χρόνια. Ο Κρις Μπράιαντ, βουλευτής του Βρετανικού κοινοβουλίου, αναρωτιέται “αν ο Μανσούρ είναι κατάλληλος για να έχει υπό την ιδιοκτησία του έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο και καλό θα είναι να ερευνηθεί και αυτός” όπως δήλωσε στην Telegraph.

Ο  Σύριος πρόεδρος διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν που  έρθει στο επίκεντρο κριτικής της παγκόσμιας κοινής γνώμης, για τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Άσαντ επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα του πολέμου, στην προσπάθειά του να βελτιώσει τις σχέσεις του με τις αραβικές γειτονικές χώρες. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  είναι πρόθυμα να συσφίξουν τις σχέσεις τους, γεγονός που υποβαθμίζει την προοπτική της ειρήνης στη Συρία, σύμφωνα με τους Βρετανούς αξιωματούχους.

Το υπουργείο εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου σε δήλωσή του στο Athletic σχολίασε επικριτικά τη συγκεκριμένη συνάντηση: “Eίναι ακλόνητη η πεποίθηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι – ελλείψει αλλαγής συμπεριφοράς από το συριακό καθεστώς – η ενίσχυση των δεσμών (σ.σ. της Συρίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιρατών) υπονομεύει την προοπτική μιας διαρκούς και χωρίς αποκλεισμούς ειρήνη στη Συρία“.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ειδικός αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στη Συρία, Τζόναθαν Χάργκριβς, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων: “Μετά από 11 χρόνια σύγκρουσης, το μη μεταρρυθμισμένο και αμετανόητο καθεστώς του Άσαντ συνεχίζει να διαπράττει φρικαλεότητες κατά του συριακού λαού”

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments