Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Καμία σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Στέλιος Πέτσας: Καμία σκέψη για αλλαγή του εκλογικού νόμου
Στέλιος Πέτσας: Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Κατά η διάρκεια επίσκεψης στο Δήμο Θερμαϊκού τόνισε πως «Δεν υπάρχει καμιά σκέψη, καμιά προετοιμασία στο Υπουργείο Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου», δήλωσε.

Πέτσας: «Ενισχύουμε την ενεργειακή αυτονομία των δήμων και αλλάζουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων

«Η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση αντιστοιχεί περίπου στο μισό από ό,τι εκτιμάται ότι είναι, συνολικά, η ετήσια επιβάρυνση στους δήμους από τις ενεργειακές ανατιμήσεις. Επομένως, ναι, μπορούμε να στηρίζουμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Χρειάζεται από όλους να συνεχίσουμε ενωμένοι, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δύσκολη κατάσταση που εντείνεται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και ελπίζω με το τέλος των γεωπολιτικών αναταραχών να πάμε σε πιο ομαλές τιμές διεθνώς. Ήδη, από τον Σεπτέμβριο του 2021 και μετά, η Κυβέρνηση κάνει συνεχώς βήματα προς μία κατεύθυνση ελάφρυνσης των επιπτώσεων των ανατιμήσεων από την αύξηση του ενεργειακού κόστους για την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα περίπου 3,7 δισ. ευρώ συνολικά, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ. Κατανοούμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για ένα νοικοκυριό που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Από την πλευρά μας –και εμείς στο Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση συνολικά– είμαστε δίπλα να στηρίζουμε τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές και τους πολίτες, παντού στην Επικράτεια και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments