Πολιτική

Θεσσαλονίκη-Σμύρνη: Τον Μάιο τα πρώτα δρομολόγια

Θεσσαλονίκη-Σμύρνη: Τον Μάιο τα πρώτα δρομολόγια

Πηγή Φωτογραφίας: turkey.redblueguide

Το έργο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη έχει "κλειδώσει" και η εταιρεία έχει πάρει το "πράσινο φως" για να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, πιθανόν τον Μάιο.

“Έρχονται” κοντά Θεσσαλονίκη και Σμύρνη ξεπερνώντας … συμπληγάδες που καθυστερούσαν εδώ και χρόνια  την σύνδεση των δύο πόλεων.

Η ακτοπλοϊκή “ένωση” των δύο πόλεων είναι ίσως το κορυφαίο ζήτημα της θετικής ατζέντας μεταξύ των δύο χωρών καθώς εξυπηρετεί την απευθείας τουριστική σύνδεση των δύο χωρών.  Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννη και του Τούρκου ομολόγου του Σεντάτ Ονάλ είχαν αίσιο τέλος.

Η σύνδεση θα πραγματοποιηθεί μέσω ferry boats, δηλαδή πλοίων επιβατηγών-οχηματαγωγών τα οποία θα εξυπηρετούν κομμάτι του μεταφορικού έργου που εκτελούν φορτηγά τα οποία ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια και πραγματοποιούν περί τις 40.000 διελεύσεις κατευθυνόμενα προς Ελλάδα και ΕΕ.

Το έργο έχει “κλειδώσει” και η Levante Ferries έχει πάρει το “πράσινο φως” για να ξεκινήσουν τα πρώτα δρομολόγια, πιθανόν τον Μάιο. Τότε θα υπάρξουν πιθανότατα και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Τον  περασμένο Δεκέμβριο , με τον τίτλο “Σμύρνη- Θεσσαλονίκη, γραμμή φιλίας» η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ παρουσίασε  την επίσκεψη του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Θεοδόση, προέδρου της Levante Ferries, στη Σμύρνη, όταν τέθηκαν επί τάπητος και επισπεύστηκαν οι εργασίες στο πλοίο που θα συνδέσει τις δύο πόλεις.

Στους σχεδιασμούς της εταιρίας  είναι η δρομολόγηση δύο πλοίων χωρητικότητας 400 επιβατών με 60 φορτηγά και 1.350 επιβατών με  120 φορτηγά αντίστοιχα και τα οποία θα εξυπηρετούν τους κατοίκους των δύο πόλεων τρεις φορές την εβδομάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments