Αθλητισμός

Ντομενικάλι: “Η ασφάλεια μας είναι εγγυημένη”

Ντομενικάλι: “Η ασφάλεια μας είναι εγγυημένη”

Πηγή Φωτογραφίας: motori.gr

Ντομενικάλι: O CEO της Formula 1 αναφέρθηκε στην ασφάλεια των παικτών και των θεατών μετά την επίθεση που έγινε στην Τζέντα από αντάρτες.

Για την νέα επίθεση που έγινε στην Τζέντα από αντάρτες στη διάρκεια των πρώτων ελεύθερων δοκιμαστικών έχει κάνει άνω κάτω τη Formula 1, μίλησε ο Ντομενικάλι. Λίγο πριν από τις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές υπήρξε συνάντηση των ομάδων και των οδηγών, με τους διοργανωτές να ανακοινώνουν πως το GP της Σαουδικής Αραβίας θα συνεχιστεί κανονικά.

Μετά το τέλος των FP2 υπήρξε δεύτερο μίτινγκ μεταξύ της Formula 1, των οδηγών και των διευθυντών των ομάδων. Σε αυτή τη συνάντηση δεν άλλαξε κάτι. Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι προχώρησε σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους που είχαν κατακλύσει τα paddocks.

Τι ανέφερε ο Ντομενικάλι

Ο Ντομενικάλι τόνισε πως η Formula 1 εμπιστεύεται τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, ενώ οι ομάδες φέρεται να πήραν ομόφωνη απόφαση, ώστε να συνεχιστεί κανονικά το Grand Prix στη Τζέντα.

“Είχαμε συνάντηση με τους οδηγούς και τους διευθυντές των ομάδων. Έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις πως η χώρα είναι ασφαλής. Η ασφάλεια μας είναι εγγυημένη. Οι τοπικοί αξιωματούχοι είναι εδώ με τις οικογένειές τους, έτσι όλα τα συστήματα για την προστασία μας είναι σε ισχύ. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, το GP θα συνεχιστεί κανονικά” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ντομενικάλι.

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της FIA

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, τόνισε: “Στοχεύουν τις υποδομές, όχι τους πολίτες, όχι την πίστα. Έχουμε ελέγξει τα γεγονότα και λάβαμε εγγυήσεις ότι είναι ένα ασφαλές μέρος. Το μέρος είναι ασφαλές, πάμε να τρέξουμε”.

Ο team principle της Mercedes, Τότο Βολφ, με δηλώσεις του στο Sky επιβεβαίωσε πως υπήρξε συμφωνία μεταξύ των διευθυντών των ομάδων: “Ήταν μία καλή συνάντηση. Οι οδηγοί θα συζητήσουν στο δικό τους μίτινγκ. Λάβαμε εγγυήσεις, αυτό πιθανώς να είναι το πιο ασφαλές μέρος στη Σαουδική Αραβία. Μεταξύ των διευθυντών των ομάδων υπήρξε ομοφωνία για τη συνέχεια του GP”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments