Οδηγός

Επιδότηση καυσίμων: Ποια καύσιμα επιδοτούνται – Πότε θα δοθεί η επιδότηση

Επιδότηση καυσίμων: Ποια καύσιμα επιδοτούνται – Πότε θα δοθεί η επιδότηση
Επιδότηση καυσίμων: Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου στο gov.gr θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα.

Το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή τροπολογία για τον τρόπο εφαρμογής της επιδότησης καυσίμων. Σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις προβλέπεται μπόνους 5 ευρώ στην επιδότηση για χρήση ψηφιακής κάρτας.

Επιπρόσθετα, επιδοτείται το κόστος και για το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (DIESEL) κίνησης με 0,12 ευρώ ανά λίτρο για το μήνα Απρίλιο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέτρο να παραταθεί με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Πότε και πως θα δοθεί η επιδότηση

Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου στο gov.gr θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα. Με τους κωδικούς του taxisnet,οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους, το σύστημα θα κάνει τις απαραίτητες διασταυρώσεις  και ελέγχους και ο δικαιούχος μέσω του συστήματος θα μπορεί να κατεβάσει την εφαρμογή-προπληρωμένη κάρτα μέσω της οποίας θα μπορεί να κάνει τις αγορές του στα πρατήρια των καυσίμων. Για όσους δεν διαθέτουν smartphone, η καταβολή του ποσού θα γίνεται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ποια καύσιμα επιδοτούνται

Επιδοτείται το ντίζελ, η αμόλυβδη αλλά και το υγραέριο.

Ποιους αφορά η επιδότηση

Η επιδότηση ανέρχεται σε:

  • 50 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες οχημάτων (πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων) με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας,
  • 40 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες οχημάτων (πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων) με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,
  • 35 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και
  • 30 ευρώ για δικαιούχους-ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments