Διεθνή

Μαριούπολη: Τσετσένοι πυροβολούν αδιακρίτως και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Μαριούπολη: Τσετσένοι πυροβολούν αδιακρίτως και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Το βίντεο δείχνει Τστετσένους μαχητές να πυροβολούν κατά κτιρίων της ισοπεδωμένης Μαριούπολης

Καμία αποκλιμάκωση των εχθροπραξιών, με τη συμπλήρωση ενός μήνα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ τις ρωσικές δυνάμεις έχουν ενισχύσει Τσετσένοι μαχητές, οι οποίοι δρουν στην ισοπεδωμένη πια Μαριούπολη.

Το βίντεο, που κοινοποιήθηκε από τον Τσετσένο πολέμαρχο Ραμζάν Καντίροφ φαίνεται μια ομάδα Τσετσένων μαχητών να πανηγυρίζουν, ενώ δείχνουν τις κατεστραμμένες πολυκατοικίες στη Μαριούπολη.

Οι Τσετσένοι στρατιώτες, ντυμένοι με καμουφλαρισμένο εξοπλισμό, φαίνεται να υψώνουν τις γροθιές τους στην κάμερα και ακούγεται να φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ». Στο κανάλι του στο Telegram, ο Ραμζάν Καντίροφ ισχυρίστηκε ότι οι μαχητές του εκκαθάρισαν «το έδαφος των Ναζί».

Στο ίδιο βίντεο εμφανίζεται και ένας… ένας χαμογελαστός μαχητής, φορώντας τα γυαλιά ηλίου του, τραβάει την κάμερα και δείχνει τον όλεθρο γύρω του.

Ο Καντίροφ ισχυρίστηκε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του είχαν διαπεράσει την ουκρανική άμυνα για να καταλάβουν το δημαρχείο της Μαριούπολης, υψώνοντας τη ρωσική σημαία.

Όμως ο ισχυρισμός αυτός δεν επαληθεύτηκε και οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας επέμειναν ότι η Ρωσία εξακολουθεί να προσπαθεί να λεηλατήσει τη Μαριούπολη “χωρίς επιτυχία”.

Η Μαριούπολη έχει δεχθεί από τα ισχυρότερα πλήγματα καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν την πόλη αδιακρίτως, ισοπεδώνοντας ολόκληρες περιοχές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, τουλάχιστον 2.400 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην πόλη-λιμάνι και εκφράζονται φόβοι ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ υψηλότερος. Αξιωματούχος δήλωνε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι ακόμα και 20.000 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί.

Ο ΟΗΕ γνωστοποίησε την Παρασκευή πληροφορίες για μαζικούς τάφους στην πόλη, όπου ένας βομβαρδισμός σε ένα θέατρο-καταφύγιο στοίχισε τη ζωή σε περίπου 300 ανθρώπους.

Ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε το Σάββατο ότι μίλησε με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία για τις επιλογές εκκένωσης των αμάχων, αφού ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο ανθρωπιστικών διαδρόμων.

Ο Μακρόν μίλησε για ένα τολμηρό σχέδιο με την Τουρκία και την Ελλάδα για την εκκένωση «όλων όσοι επιθυμούν να φύγουν από τη Μαριούπολη», προσθέτοντας ότι θα το συζητήσει σύντομα με τον Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments