Οδηγός

Επίδομα ΟΑΕΔ: Πως μπορείς να πάρεις 200 ευρώ στο χέρι

Επίδομα ΟΑΕΔ: Πως μπορείς να πάρεις 200 ευρώ στο χέρι
Επίδομα ΟΑΕΔ: Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν άμεσα ακόμη και από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Επίδομα 200 ευρώ μπορούν να πάρουν άμεσα όσοι εξάντλησαν την 12μηνη επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να γίνουν άμεσα ακόμη και από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Δυνατότητα συμμετοχής στην διαδικασία έχουν οι άνεργοι που εκπληρώνουν πέντε προϋποθέσεις.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Δείτε τις προϋποθέσεις

Σημειώστε:

  • (1) Έχουν ηλικία 20 έως 66 ετών
  • (2) Έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (πραγματικό, απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο) μικρότερο των 10.000 ευρώ. Εάν ο μακροχρόνια άνεργος έχει προστατευόμενο ανήλικο παιδί, το ανώτατο όριο ετήσιο εισοδήματός του, που απαιτείται για να λάβει το επίδομα, προσαυξάνεται κατά 586,08 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο
  • (3) Έχουν εξαντλήσει τη 12μηνη τακτική επιδότηση ανεργίας
  • (4) Έχουν υποβάλλει την αίτησή τους εντός αποσβεστικής προθεσμίας δύο μηνών από τη λήξη της 12μηνης τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας
  • (5) Να έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί δωδεκάμηνο και να παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Επίδομα ΟΑΕΔ: Πότε και που η αίτηση

Ο ενδιαφερόμενος για επίδομα θα πρέπει να καταθέσει αίτηση εντός δύο μηνών από την λήξη της επιδοτούμενης ανεργίας

Η αίτηση υποβάλλεται με τους παρακάτω τρόπους:

  • Αυτοπροσώπως στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ του τόπου κατοικίας τους ή της τελευταίας απασχόλησής τους
  • Ηλεκτρονικά, μέσω του e-services, με χρήση του κλειδάριθμου που έχει χορηγηθεί από τον ΟΑΕΔ
  • Μέσω των ΚΕΠ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο “Δουλειές Ξανά” – Ποιοι θα πάρουν μπόνους

Μπόνους 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι μακροχρόνια άνεργοι που βρίσκονται πάνω από 5 χρόνια στη λίστα του ΟΑΕΔ αν επανεργοποιηθούν και συντάξουν ψηφιακό σχέδιο δράσης εξεύρεσης εργασίας σε συνεργασία με τον εργασιακό σύμβουλο. Αυτό το κίνητρο θα περιορίσει την «παγίδα ανεργίας» του ΟΑΕΔ καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία από τους μακροχρόνια ανέργους, όσους είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο για διάστημα μεγαλύτερο του έτους, το 33% παραμένουν σε αυτό για περισσότερα από 5 χρόνια, ενώ δεν είναι λίγες (περισσότερες από 50.000) οι περιπτώσεις εκείνων που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ για περισσότερα από 10 χρόνια.

Επίσης , αν ο άνεργος βρει δουλειά ενόσω του καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας , ως μπόνους θα συνεχίσει να λαμβάνει το 50% του επιδόματος εργασίας έως ότου λήξει η περίοδος της επιδότησης. Μπόνους παραγωγικότητας όμως θα λαμβάνουν και οι εργασιακοί σύμβουλοι ανάλογα με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Ωστόσο αντιμέτωποι με την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας ύψους 407 ευρώ θα βρεθούν περίπου 212.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα αρνηθούν για τρίτη φορά θέση εργασίας που χαρακτηρίζεται κατάλληλη σε σχέση με τις γνώσεις τους, την πρόσφατη αμοιβή τους και τον τόπο εργασίας. Ο άνεργος θα διαγραφεί για δύο χρόνια από το μητρώο του ΟΑΕΔ ενώ θα διακόπτεται και η καταβολή του επιδόματος .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments