Διεθνή

Βloomberg: Αναστολή εργασιών σε Ρωσία και Λευκορωσία

Βloomberg: Αναστολή εργασιών σε Ρωσία και Λευκορωσία

Πηγή Φωτογραφίας: Gurdian

O Μανώλης Σταυρουλάκης γράφει στο pagenews.gr για το Bloomberg και τη διακοπή δραστηριοτήτων του στη Ρωσία.

Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg News ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων του στη Ρωσία και τη Λευκορωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν.

Συνέπεια της απόφασης του διάσημου πρακτορείου ειδήσεων είναι οι πελάτες του στις δύο χώρες να μην έχουν πια καμία πρόσβαση σε κανένα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ακόμη και τα τερματικά και οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγών, όπως τονίζει, μεταξύ άλλων, το Boomberg σε επίσημη ανακοίνωσή του.

Η πρόσβαση, ωστόσο, στον ιστότοπο Bloomberg.com θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη.

Οι συναλλαγές για ρωσικές μετοχές θα μπλοκαριστούν επίσης σύμφωνα με τις διεθνείς κυρώσεις, αναφέρει ο ενημερωτικός κολοσσός.

Οι μετοχές των ρωσικών εταιρειών εξαιρέθηκαν από τους παγκόσμιους χρηματιστηριακούς δείκτες που υπολόγισε το Bloomberg στις 9 Μαρτίου και τα ομόλογα θα εξαιρεθούν από τους δείκτες στα τέλη Μαρτίου.

Η εταιρεία δήλωσε ακόμη ότι προέβη στην δωρεά  ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων σε διεθνείς φιλανθρωπικούς οργανισμούς, προκειμένου να υποστηριχθούν υλικά οι Ουκρανοί που υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τα πάτρια εδάφη και να ακολουθήσουν τον δρόμο της μετανάστευσης και της ξενιτιάς.

Υπενθυμίζεται ότι το Bloomberg News είχε δηλώσει στις 4 Μαρτίου ότι σκέπτεται σοβαρά να διακόψει τις δημοσιογραφικές εργασίες του στην Ρωσία, μετά και την στρατιωτική εισβολή στην εδαφική επικράτεια της Ουκρανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments