Διεθνή

Μακρόν – Πούτιν: Νέα συνομιλία – Οι όροι του Ρώσου προέδρου για τη Μαριούπολη

Μακρόν – Πούτιν: Νέα συνομιλία – Οι όροι του Ρώσου προέδρου για τη Μαριούπολη
Να καταθέσουν οι Ουκρανοί τα όπλα θέτει ως πόρο ο Πούτιν για να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη - Δεν είναι δυνατή ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη «σε αυτή τη φάση» δηλώνει το Ελιζέ

Πάνω από μιάμιση ώρα κράτησε η τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με θέμα την ανθρωπιστική εκκένωση της Μαριούπολης που οργανώνεται από την Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Ο Ρώσος πρόεδρος σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου για την τηλεφωνική επικοινωνία , τόνισε στον Γάλλο ομόλογό του ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, θα πρέπει να παραδοθούν ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους που βρίσκονται εκεί.

«Για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πούτιν.

Παράλληλα το Ελιζέ ανακοίνωσε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Ρώσου ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν πως μια ανθρωπιστική επιχείρηση στη Μαριούπολη δεν είναι δυνατή «σε αυτή τη φάση».

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και την απόφαση της Ρωσίας να απαιτήσει να πληρώνεται σε ρούβλια για το αέριο με το οποίο εφοδιάζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ότι είναι αδύνατο να πληρωθούν τα συμβόλαια φυσικού αερίου σε Ρούβλια είπε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν στον Βλάντιμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους της γαλλικής προεδρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments