Αθλητισμός

Euroleague: Αυτά είναι τα σενάρια του Ολυμπιακού για 2η, 3η και 4η θέση της regular season

Euroleague: Αυτά είναι τα σενάρια του Ολυμπιακού για 2η, 3η και 4η θέση της regular season

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, στα play off της Euroleague, ενώ με συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορεί να πάει από 2ος, έως και 4ος

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να εξασφαλίσει το πλεονέκτημα έδρας, στα play off της Euroleague, ενώ με συνδυασμό δικών του αποτελεσμάτων μπορεί να πάει από 2ος, έως και 4ος στο βαθμολογικό πίνακα.

Μάλιστα υπάρχουν τρία διαφορετικά σενάρια, όπου οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να περιμένει και τα αποτελέσματα των αντιπάλων του, μιας και τα πάντα θα εξαρτηθούν και από τους άμεσους διεκδικητές του.

Η ομάδα του Πειραιά ανέτρεψε πολλά προγνωστικά και κατάφερε να πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από πολύ νωρίς και σχετικά εύκολα (παρά την κοιλιά που έκανε στα μέσα της σεζόν) να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα προημιτελικά.

Όμως για να δούμε ποια είναι τα σενάρια

Για να τερματίσει δεύτερος θέλει: Νίκη επί της Μπαρτσελόνα για να ανέβει στο 19-9, δύο ήττες της Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός με τον Παναθηναϊκό και εντός με την Μπάγερν Μονάχου) και μία ήττα της Αρμάνι Μιλάνο (εντός με Μονακό, εκτός με Βιλερμπάν). Με ήττα από τους Καταλανούς, η δεύτερη θέση δεν είναι εφικτή.

Για να τερματίσει τρίτος θέλει: Νίκη επί της Μπαρτσελόνα και μία ήττα της Αρμάνι Μιλάνο (εντός με Μονακό, εκτός με Βιλερμπάν). Με ήττα απέναντι στους Καταλανούς, οι Πειραιώτες χρειάζονται δύο ήττες των Ιταλών για να υπερτερούν στην ισοβαθμία στις δύο νίκες, καθώς τους έχουν κερδίσει εντός κι εκτός έδρας.

Για να τερματίσει τέταρτος: Θα πρέπει να κάνει η Μιλάνο το 2/2 απέναντι σε Μονακό (εντός) και Βιλερμπάν (εκτός), αν αυτός κερδίσει τη Μπαρτσελόνα. Αν χάσει, οι Ιταλοί χρειάζονται μία νίκη για να ανέβουν στις 19 και να αποφύγουν την ισοβαθμία.

Όπως είδαμε ο Ολυμπιακός οφείλει πρώτα να πάρεις τις νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια που έχει να δώσει για τη regular season, αλλά και να κοιτά συνεχώς τους αντιπάλους του, μιας και όσο πιο ψηλά πάει στη βαθμολογία, τόσο καλύτερο πλασάρισμα θα έχει στις διασταυρώσεις, με την πρόκριση στο Final-4 να είναι ρεαλιστικός στόχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments