Ελλάδα

Μέτρα Πάσχα 2022: Με μάσκες και πιστοποιητικά – Καμία χαλάρωση

Μέτρα Πάσχα 2022: Με μάσκες και πιστοποιητικά – Καμία χαλάρωση
Διατήρηση των υφιστάμενων μέτρων έως και την Πρωτομαγιά προτείνει η αρμόδια επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα, κάτι που σημαίνει πως και φέτος θα κάνουμε Πάσχα με μάσκες και πιστοποιητικά εμβολιασμού

Εισήγηση “βόμβα” της επιτροπής των ειδικών, οι οποίοι προτείνουν να μην γίνει καμία χαλάρωση των μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι την Πρωτομαγιά.

Η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα με δεδομένη τη δυσμενή επιδημιολογική εικόνα των τελευταίων ημερών, πρότεινε σύμφωνα με πληροφορίες να διατηρηθούν έως έχουν τα μέχρι και το Πάσχα, τα ισχύοντα μέτρα.

Δηλαδή, η πρόσβαση με πιστοποιητικό εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλειστούς χώρους και χρήση μάσκας.

Οι ειδικοί συζήτησαν το ενδεχόμενο κατάργησης χρήσης των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης και αρνητικού τεστ από τους ανεμβολίαστους, για επαγγελματικούς χώρους και τη διασκέδαση. Ο «χάρτης» της χαλάρωσης των μέτρων θα περιλαμβάνει και την κατάργηση της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους- με εξαίρεση τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τις μονάδες υγείας- αλλά η κατάρτισή του θα είναι εφικτή όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Παρατηρείται μια ελάχιστη αύξηση, που είναι μεν διαχειρίσιμη, αλλά υπάρχει», είπε αναφερόμενη στα κρούσματα κορωνοϊού η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

«Βλέπουμε ότι επηρεάζονται οι μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή βλέπουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους νεαρούς ενήλικες και περισσότερο μεγαλύτερους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να προσέξουμε για ένα διάστημα και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι σύντομα καλύτερα. Αλλά αυτό το διάστημα έχουμε αρκετές νέες μολύνσεις και θέλει προσοχή», επεσήμανε η κ. Γκάγκα μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments