Οικονομία

Ρεύμα αύξηση: 600 εκατομμύρια τον Απρίλιο η επιδότηση για το ρεύμα ανακοίνωσε ο Σκρέκας

Ρεύμα αύξηση: 600 εκατομμύρια τον Απρίλιο η επιδότηση για το ρεύμα ανακοίνωσε ο Σκρέκας
Ρεύμα αύξηση: «Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας

Την επιδότηση 600 εκατομμυρίων στο ρεύμα τον Απρίλιο ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας. «Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για τη χθεσινή συνεδρίαση, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη». Όσον αφορά τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, τόνισε πως κινούνται σε δύο άξονες. Αφενός τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, αφετέρου την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις».

Για τα κοινωνικά τιμολόγια

Σχετικά με τα κοινωνικά τιμολόγια σημείωσε ότι, «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» και παραδέχθηκε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν «δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση», ενώ τώρα είπε «συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης».

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος εξήγησε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments