Πολιτική

Γεωργιάδης με Πλεύρη: Μέσω ΕΣΠΑ θα γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων της χώρας

Γεωργιάδης με Πλεύρη: Μέσω ΕΣΠΑ θα γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων της χώρας
Γεωργιάδης με Πλεύρη: Μέσω  ΕΣΠΑ θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων της χώρας

Μέσω  ΕΣΠΑ θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση 68 νοσοκομείων της χώρας ενώ υπολογίζεται το έργο να έχει ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια ανέφεραν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης και ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου με θέμα «ΕΣΠΑ – Δημόσια Νοσοκομεία», σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Υγείας, Θάνος Πλεύρης, καθώς και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 260 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί μέσω του ΕΣΠΑ αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης, σε αυτό θα υπαχθούν τα μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας, η διαδικασία θα προχωρήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και στοχεύει σε σημαντική ενεργειακή εξοικονόμηση, καθώς το ενεργειακό κόστος αφορά και στις δημόσιες δομές ενώ εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε δυο με τρία χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση θα συνεχιστεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Η ενεργειακή αναβάθμιση αφορά όλο το φάσμα των υποδομών των νοσοκομείων, τόνισαν Γεωργιάδης και Πλεύρης Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρθηκε ότι νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη έλαβε λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, ύψους 500.000 ευρώ τον Ιανουάριο, από 200.000 ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Στο έργο σύμπραξης των δυο υπουργείων θα δοθεί προτεραιότητα στην αναβάθμιση των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και ειδικά στους θαλάμους Επειγόντων Περιστατικών, αλλά η ενεργειακή αναβάθμιση θα αφορά σε όλο το φάσμα των υποδομών. Δηλαδή από την αλλαγή κουφωμάτων και τις μονώσεις ταρατσών μέχρι τις αναβαθμίσεις στους λέβητες και την εγκατάσταση πάνελ σε ορισμένα νοσοκομεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments