Ελλάδα

Σδούκου: “Πράσινο φως από Kομισιόν για σύστημα αποθήκευσης ενέργειας”

Σδούκου: “Πράσινο φως από Kομισιόν για σύστημα αποθήκευσης ενέργειας”
Για την ενεργειακή κρίση που ήδη έχει ξεκινήσει παγκοσμίως, ελέω του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στο OT Forum η Αλεξάνδρα Σδούκου

Για την ενεργειακή κρίση που ήδη έχει ξεκινήσει παγκοσμίως, ελέω του πολέμου στην Ουκρανία, αναφέρθηκε στο OT Forum στην οποία συμμετείχαν η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου, αναπληρωτής καθηγητής ΕΜΠ Χάρης Δούκας και ο διδάκτωρ μηχανικός στο πανεπιστήμιο Ντούισμπουργκ – Έσσεν Γιώργος Στάμτσης.

Αρχικά αναφέρθηκαν στο θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού της Ελλάδος, μιας και έχουν υπάρχει πολλές ανατροπές το τελευταίο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά της η κ. Σδούκου τόνισε ότι αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη και ότι όλες οι χώρες επαναπροσδιορίζουν τις σχετικές πολιτικές τους.

«Η ελληνική κυβέρνηση κινείται σε τρία επίπεδα. Καταρχήν στο επίπεδο των καταναλωτών και στις επιβαρύνσεις που αυτοί υφίστανται. Κάθε μήνα καλύπτουμε μέρος της αύξησης του κόστους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Σδούκου, τονίζοντας παράλληλα ότι τα χρήματα που διατίθενται δεν είναι ανεξάντλητα και εδώ «έρχεται η πρόταση Μητσοτάκη για πλαφόν».

Σδούκου: “Αναμένουμε το Μάιο για τις αποφάσεις του τι θα αλλάξει”

Το δεύτερο επίπεδο είναι αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις ζυμώσεις που γίνονται εκεί, καταρχήν βραχυπρόθεσμα. «Αναμένουμε το Μάιο για τις αποφάσεις του τι θα αλλάξει» είπε η κ. Σδούκου.

Το τρίτο επίπεδο αφορά την επιτάχυνση των πολιτικών που σχετίζονται με τη γενικότερη ενεργειακή/ περιβαλλοντική πολιτική της χώρας, για την «πράσινη συμφωνία», την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας αλλά και τις ενεργειακές διασυνδέσεις, εγχώριες και διεθνείς, τόνισε η κ. Σδούκου.

Στο ερώτημα για το αν η ενεργειακή μετάβαση της χώρας προχωράει με αργούς ρυθμούς, η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών σημείωσε ότι η χώρα θα πετύχει όλους τους ενεργειακούς στόχους που έχουν τεθεί ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχουν ξεκάθαροι στόχοι και στρατηγικές.

Το επόμενο θέμα που τέθηκε στο πάνελ ήταν αυτό των επενδύσεων σε υπεράκτια αιολικά πάρκα. Η κ. Σδούκου αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο θέμα βρίσκεται ήδη στη γραμματεία σχεδιασμού της κυβέρνησης, σύντομα θα μπει σε διαβούλευση και πολύ σύντομα θα έρθει στη Βουλή για συζήτηση. Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει απλοποίηση της αδειοδότησης για εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ότι είναι αναγκαίο να «σκοτώσουμε της αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας».

Επιπρόσθετα, αναφερόμενη στα θέματα ενέργειας η κ. Σδούκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της αποθήκευσης ενέργειας σε συνάρτηση με τις ΑΠΕ, αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments