Οικονομία

Γιάννης Μπρατάκος στο προσυνέδριο: Από το 2019 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχτισε ένα νέο προφίλ

Γιάννης Μπρατάκος στο προσυνέδριο: Από το 2019 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχτισε ένα νέο προφίλ
Γιάννης Μπρατάκος στο προσυνέδριο: “Σήμερα η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αναθεωρούνται” σημείωσε ο κ. Μπρατάκος.

Με ομιλία του στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας και Προέδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος στο Προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στις δημοσιονομικές εξελίξεις, τις επιχειρήσεις αλλά και τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

“Σήμερα η υγειονομική κρίση βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις, μετά και τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι προβλέψεις για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό αναθεωρούνται” σημείωσε ο κ. Μπρατάκος.

“Αναμφισβήτητη αλήθεια είναι όμως ότι η χώρα έχει αλλάξει πια πρόσωπο. Με την αλλαγή να ξεκινά ότι η αλλαγή στην Ηγεσία του τόπου έγινε με τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές και είχαμε Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο του κόμματός μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Από το 2019 μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχτισε ένα νέο προφίλ. Είχαμε απόλυτη αξιοπιστία στις αγορές καταφέρνοντας να πάρουμε επιτόκια ιστορικά χαμηλά. Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις πληρώνουν πλέον λιγότερους φόρους, καταβάλλουν λιγότερες χρηματοδοτικές εισφορές, είχαμε αύξηση του μηνιαίου μισθού, είχαμε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος με νέο αναπτυξιακό νόμο, με νέο ΕΣΠΑ, με απομάκρυνση γραφειοκρατικών και διαφόρων χωροταξικών και άλλων εμποδίων.

Ποια τα βήματα

Είχαμε θεαματική αύξηση στις άμεσες ξένες επενδύσεις. Είχαμε σημαντική μείωση της ανεργίας. Είχαμε ένα άλμα στη ψηφιοποίηση που βελτίωσε τη ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. Η χώρα κατάφερε με αποτελεσματικότητα και προετοιμασία να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στην ιστορία της μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ποιες οι επιδιώξεις

  • Να παραμείνει σταθερή μας πυξίδα σε μία περίοδο που τείνει να κυριαρχήσει η αβεβαιότητα, η οξύτητα και ο λαϊκισμός. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να πάρουμε γενναίες αποφάσεις για την ενέργεια.
  • Θα πρέπει να επιδιώξουμε την ένταξη της χώρας σε νέα ασφαλέστερα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας. Θα πρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.
  • Θα πρέπει να δημιουργήσουμε επαρκείς αποθηκευτικούς χώρους για την πράσινη ενέργεια και το υγροποιημένο φυσικό αέριο. Πρέπει να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στο κύμα ανατιμήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments