Πολιτισμός

Ο γνωστός τσελίστας Γιο Γιο Μα έπαιξε μουσική στη Λισαβόνα μαζί με Αφγανούς μουσικούς που πήραν άσυλο

Ο γνωστός τσελίστας Γιο Γιο Μα έπαιξε μουσική στη Λισαβόνα μαζί με Αφγανούς μουσικούς που πήραν άσυλο

Πηγή Φωτογραφίας: euronews. com

Ο Γιο Γιο Μα ευχαρίστησε τους πολίτες που άνοιξαν την αγκαλιά στους νέους Αφγανούς που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους.

Ο παγκοσμίου φήμης τσελίστας Γιο Γιο Μα συνέπραξε με τέσσερις Αγφανούς μαθητές μουσικής που πήραν άσυλο στην Πορτογαλία. Ο Γιο Γιο Μα ευχαρίστησε τους πολίτες που άνοιξαν την αγκαλιά στους νέους Αφγανούς που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους.

«Διακινδύνευσαν τη ζωή τους για κάτι στο οποίο πίστευαν και εσείς εδώ στη Λισαβόνα, ανοίξατε τις καρδιές σας. Δεν φοβηθήκατε, είστε ανοιχτοί στο καινούριο.Συμπεριφερθήκατε σαν άνθρωποι, δείξατε αλληλεγγύη και αυτό έχει μεγάλη σημασία» δήλωσε ο Γιο Γιο Μα.

Συνολικά 273 μαθητές και φοιτητές με τις οικογένειες τους έφτασαν στη Λισαβόνα πριν από λίγους μήνες. Μαζί τους μετεγκαταστάθηκε και το Εθνικό Ινστιτούτο Μουσικής του Αφγανιστάν

«Η διαδικασία ένταξης στην κοινότητά μας πηγαίνει πολύ καλά. Οι μαθητές εγγράφονται στο σχολείο, πηγαίνουν στο Ωδείο, κάνουν μουσική. Έχουν ενταχθεί σε μουσικά σύνολα και ορχήστρες. Σιγά σιγά αρχίζουν να δίνουν συναυλίες και κερδίζουν τις ψυχές των ανθρώπων» δήλωσε ο δρ. Αχμάντ Σαρμάστ, επικεφαλής του Αφγανικού Μουσικού Ινστιτούτου.Οι τέσσερις Αφγανοί έδωσαν συναυλία με Πορτογάλους επαγγελματίες μουσικούς. Η Μαρζία Ανγουόρι είχε πολυ άγχος και δεν πίστευε πως μπορούσε να συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές. Όμως η 17χρόνη κοπέλα πλέον νιώθει ασφαλής και αισιόδοξη για το μέλλον.

«Στην αρχή ήμουν λίγο νευρική, όμως όταν μπήκε στην αίθουσα, μας χαιρέτησε και μου είπε, μην φοβάσαι θα παίξεις μουσική και όλα θα πάνε καλά. Πολύ γρήγορα, ένιωσα καλύτερα. Είναι πολύ, πολύ καλός. Αυτή την στιγμή, είμαι πολύ χαρούμενη» υποστηρίζει η μαθήτρια Μαρζία Ανγουόρι.

Τα τελευταία χρόνια η Πορτογαλία έχει δεχθεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Συρία και το Αφγανιστάν. Ανάμεσα τους και δεκάδες ανήλικοι που έχουν ξεκινήσει μια νέα ζωή στη Λισαβόνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments