Αθλητισμός

Ανώτερος του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός και φουλάρει για την 3η θέση των play off

Ανώτερος του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός και φουλάρει για την 3η θέση των play off
Τον χόρεψε... φλαμέγκο! Ο Παναθηναϊκός έκανε "άνω κάτω" τον ΠΑΟΚ στο "Απόστολος Νικολαΐδης", επικρατώντας με 2-1

Τον χόρεψε… φλαμέγκο! Ο Παναθηναϊκός έκανε “άνω κάτω” τον ΠΑΟΚ στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, επικρατώντας με 2-1 και έκαναν “σεφτέ” στα play off της Super League.

Ο Αϊτόρ στο 34′ και ο Χουάνκαρ στο 65′ σημείωσαν τα τέρματα για τους “πράσινους”. Στο 70′ ο Ζίβκοβιτς το γκολ για τον “δικέφαλο του βορρά” και πρ0σπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το Τριφύλλι πλησίασε σε απόσταση αναπνοής τους Άρη και ΑΕΚ.

Έτσι ο Παναθηναϊκός έχει τη μεγάλη ευκαιρία, την επόμενη αγωνιστική με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, με διπλό να ανέβει στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός επεδίωξε να πρεσάρει ψηλά στο ξεκίνημα, για να πάρει αυτός την κατοχή και να απειλήσει, παίζοντας κυρίως από την δεξιά πλευρά του. Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του κα να «χτυπήσει» με κάποια γρήγορη επίθεση, έχοντας μπλοκάρει την αριστερή πτέρυγα του αντιπάλου του.

Όπως κι έγινε τόσο στο 2’, με τον Κώτσιρα να κόβει τον Ζαμπά πριν γίνει επικίνδυνος, ενώ έξι λεπτά μετά οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι, για χέρι του Βέλεθ σε νέα προσπάθεια του Ζαμπά. Με τον Πελίτο να διορθώνει την απόφασή του με την χρήση VAR, αφού δεν υπήρχε παράβαση στη φάση.

Οι «πράσινοι» πήραν μέτρα στη συνέχεια και κατάφεραν να βρουν δύο «κολλητές» φάσεις, στο 15ο και στο 16ο λεπτό. Όμως, ο Πασχαλάκης στην πρώτη και ο Άκπομ στην δεύτερη επενέβησαν εγκαίρως στις προσπάθειες των Παλάσιος και Κώτσιρα αντίστοιχα.

Παράλληλα, ο Παλάσιος σπατάλησε μια ακόμα καλή στιγμή, στο 20’, με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα του Παναθηναϊκού και την ψυχολογία να μην αλλάζει ούτε και στην αναγκαστική αλλαγή του Βιγιαφάνιες, λόγω τραυματισμού, με τον Αλεξανδρόπουλο.

Ο ΠΑΟΚ πάτησε περιοχή ξανά στο 33ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να συγκλίνει και να σουτάρει, αλλά ο Αλεξανδρόπουλος έβαλε την κόντρα για να καταλήξει η μπάλα στην αγκαλιά του Μπρινιόλι.

Αϊτόρ και 1-0

Αντιθέτως, στο 34’, οι γηπεδούχοι δεν πέταξαν την δική τους ευκαιρία, καθώς ο Παλάσιος έβγαλε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι όπου πετάχτηκε ο Αϊτόρ -αφήνοντας πίσω του τον Σάστρε- και με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Μάλιστα, δύο λεπτά μετά, πρωταγωνίστησαν ξανά οι ίδιοι παίκτες, αλλά ο Ίνγκασον επενέβη αποτελεσματικά αυτή την φορά στο σουτ του Παλάσιος… Μετά από ωραία οργανωμένη επίθεση, στο 41’, ο Αϊτορ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά συρτά, στερώντας από τον Παναθηναϊκό το 2-0.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ήταν η σειρά του «δικέφαλου του Βορρά» να καταγράψει την καλύτερη του στιγμή, με τον Άκπομ να πατάει περιοχή από αριστερά, να σουτάρει από καλή θέση, αλλά να στέλνει την μπάλα… πλάγιο άουτ και τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με σημαντικές ευκαιρίες για τον ΠΑΟΚ. Στο 48’ απέκρουσε ο Μπρινιόλι σε κόρνερ μακρινό σουτ του Κούρτιτς.

Στο 49’ αριστερό σουτ του Τσιγγάρα εντός περιοχής έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 52’ γύρισμα του Άκπομ από αριστερά, πλασέ του Ελ Καντουρί στο ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι!

Γκολάρα ο Χουάνκαρ και 2-0

64’ Κόρνερ του Αϊτόρ, ο Ίνγκασον έδιωξε με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνκαρ, ο οποίος με τρομερό αριστερό βολέ στη γραμμή της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία!

Στο 70’ ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ της μείωσης. Σέντρα του Κούρτιτς από αριστερά, στόπαρε ο Σέρβος στη μικρή περιοχή κι εκτέλεσε με το αριστερό για το 2-1

Από κει και μετά οι Θεσσαλονικείς πίεσαν για την ισοφάριση, αλλά αυτή δεν ήρθε και έτσι ο Παναθηναϊκός πήρε μια μεγάλη νίκη, “σπάζοντας” το αήττητο του ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (30’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Γκατσίνοβιτς (88’ Βιτάλ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (77’ Σάρλια), Αϊτόρ (87’ Χατζηγιοβάνης).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε (63’ Τέιλορ), Ίνγκασον, Βαρέλα, Βιεϊρίνια (80’ Σίντκλεϊ), Κούρτιτς, Τσιγγάρας (63’ Σβαμπ), Ζαμπά, Ελ Καντουρί (63’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (80’ Τσόλακ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments