Οικονομία

Ενέργεια: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για την ενίσχυση μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας

Ενέργεια: Τον Σεπτέμβριο ο διαγωνισμός για την ενίσχυση μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας
Ενέργεια: Τον δρόμο για την προετοιμασία και διεξαγωγή των διαγωνισμών άνοιξε η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν αναφορικά με το σχήμα στήριξης.

Τον Σεπτέμβριο βρίσκεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να διεξαχθεί ο πρώτος διαγωνισμός για την επενδυτική ενίσχυση μονάδων αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με μπαταρίες. Τον δρόμο για την προετοιμασία και διεξαγωγή των διαγωνισμών άνοιξε η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Κομισιόν αναφορικά με το σχήμα στήριξης. Το «κλείδωμα» της σχετικής συμφωνίας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΝ, Αλεξάνδρα Σδούκου, κατά την ομιλία της στο συνέδριο Power & Gas Forum.

Το πλαίσιο αυτό θα θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την καθιέρωση τριών κατηγοριών αδειών για έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας, ξεκινώντας από τους μεμονωμένους σταθμούς αποθήκευσης. Στην περίπτωση των έργω ΑΠΕ με μονάδες αποθήκευσης, θα γίνεται κατηγοριοποίηση σε σταθμούς ΑΠΕ που συνδυάζονται με μονάδες αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες δεν απορροφούν ενέργεια από το δίκτυο (η αποθήκη είναι πίσω από τον σταθμό ΑΠΕ), καθώς και σε σταθμούς ΑΠΕ με μονάδες αποθήκευσης που μπορούν τόσο να εγχέουν όσο και να απορροφούν ενέργεια από το δίκτυο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments