Οικονομία

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα ξεχρέωσε το ΔΝΤ – Κλείνει ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα ξεχρέωσε το ΔΝΤ – Κλείνει ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Σταϊκούρας: Όπως τονίζει με δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας, "σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Ο υπουργός Οικονομικών με δήλωσή του ανέφερε πως η Ελλάδα ξεχρέωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μετά το 2010. Όπως τονίζει με δήλωσή του ο κ. Σταϊκούρας, “σήμερα, Δευτέρα 4 Απριλίου, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). «Αποπληρωμή που υπενθυμίζεται ότι ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

Ολόκληρη η δήλωση

«Σήμερα, η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αποπληρωμή των οφειλών της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποπληρωμή που – υπενθυμίζεται ότι – ξεκίνησε, συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Κλείνει, έτσι, ένα κεφάλαιο που είχε ανοίξει τον Μάιο του 2010, με την προσφυγή της Ελλάδας στο Ταμείο, για χρηματοδοτική στήριξη. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, απόρροια της αποτελεσματικής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η σημερινή Κυβέρνηση, η οποία, όπως ανέφερε και ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, “στέλνει ένα θετικό μήνυμα στις αγορές για την χρηματοοικονομική κατάσταση της χώρας, ενισχύει το προφίλ του δημοσίου χρέους και αποφέρει εξοικονομήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό, συνολικού ύψους 230 εκατ. ευρώ, προς όφελος της Ελληνικής κοινωνίας”.

Συνεχίζουμε, με πλήρη επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών και των νέων εξωγενών προκλήσεων, με υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και εμπιστοσύνη στις οικονομικές και κοινωνικές δυνάμεις της πατρίδας μας, για να καταστήσουμε την Ελλάδα ολόπλευρα πιο ισχυρή, με την οικονομία της περισσότερο παραγωγική, εξωστρεφή και κοινωνικά πιο δίκαιη».

Ρέγκλινγκ για την συνάντηση με Σταϊκούρα: Είχαμε μια καλή συνάντηση για τις οικονομικές εξελίξεις

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υποδέχτηκε τον Χρήστο Σταϊκούρα στον Λουξεμβούργο. Σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για μια καλή συνάντηση στην οποία συζήτησαν τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις σε Ευρωζώνη και Ελλάδα, ενόψει και του σημερινού Eurogroup.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments