Πολιτική

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: 2 δις. για μέτρα στήριξης – Στο τραπέζι ολική επιδότηση λογαριασμών ρεύματος

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: 2 δις. για μέτρα στήριξης – Στο τραπέζι ολική επιδότηση λογαριασμών ρεύματος
Συμπληρωματικός προϋπολογισμός: Το επιπλέον αυτό πακέτο των μέτρων που έχει εξαγγελθεί, έχει στόχο, όπως έχει δηλώσει ο κ. Σταϊκούρας, να περιορίσει, όσο είναι εφικτό, τις πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κυρίως των ασθενέστερων εισοδηματικά στρωμάτων.

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί από το υπουργείο Οικονομικών ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 2 δισ. ευρώ όπως είχε προαναγγείλει και πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Το επιπλέον αυτό πακέτο των μέτρων που έχει εξαγγελθεί, έχει στόχο, όπως έχει δηλώσει ο κ. Σταϊκούρας, να περιορίσει, όσο είναι εφικτό, τις πιέσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, κυρίως των ασθενέστερων εισοδηματικά στρωμάτων.

Στο τραπέζι και η επιδότηση ενός ή δύο λογαριασμών

Στο τραπέζι του κυβερνητικού επιτελείου έχει εξεταστεί ακόμη και η επιδότηση ενός ή δύο λογαριασμών για οικονομικά ευάλωτες οικογένειες. Ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του είχε αναφέρει το εξής: «το μυαλό μας είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα στους χαμηλόμισθους, στους χαμηλοσυνταξιούχους, ειδικά στους ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο νοίκι, που δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν τουλάχιστον την ασφάλεια της ατομικής ιδιοκτησίας», σημειώνοντας ότι «αυτούς πρέπει να στηρίξουμε».

Τι θα περιέχει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Ανάμεσα σε αυτά που θα περιέχει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι:

  • Θα δοθεί έως τις 21 Απριλίου εισοδηματική ενίσχυση 200 ευρώ στους πλέον ευάλωτους πολίτες, όπως είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος,
  • Δρομολογείται εντός του Απριλίου η επιπρόσθετη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στους λογαριασμούς της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Θα λειτουργήσει η πλατφόρμα για τη στήριξη στο κόστος των καυσίμων σε κατόχους αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.
  • Θα στηριχθεί περαιτέρω ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, προκειμένου, συν τοις άλλοις, να περιοριστεί το κόστος σε λιπάσματα, καύσιμα κ.ά. των αγροτών.
  • Θα υπάρξει από την 1η Μαΐου η δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, με τις διαβουλεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments