Πολιτική

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου: Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ουκρανία και Ανατολική Μεσόγειο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ισραήλ, Κύπρου: Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης και Ισραήλ, Γαΐρ Λαπίντ, πρόκειται να συναντηθούν με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών.

Τριμερής συνάντηση Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου, σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη 5 Απριλίου, στην Αθήνα.  Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης και Ισραήλ, Γαΐρ Λαπίντ, πρόκειται να συναντηθούν με τις συνομιλίες να επικεντρώνονται στην ενίσχυση της συνεργασίας των τριών χωρών.

Παράλληλα, θα τεθούν επί τάπητος οι εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.  Πριν από τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας θα έχει κατ’ιδίαν συνομιλίες με τον ομόλογό του της Κύπρου, στις 10:40. Στη συνάντηση του κ. Δένδια με τον κ. Κασουλίδη οι δύο υπουργοί να αναμένεται να επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στην Ουκρανία και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αφιχθεί περί τις 12:55. Με τον Ελληνα ομόλογό του θα καλύψουν την κατάσταση στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, καθώς και την ελληνοϊσραηλινή συνεργασία σε όλους τους τομείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια θα διεξαχθούν οι διευρυμένες συνομιλίες στο πλαίσιο της Τριμερούς Συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις 15:10. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο περί τις 16:15.

Τι περιλαμβάνει η ατζέντα

Οι συζητήσεις μεταξύ των τριών υπουργών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής τους συνεργασίας σε τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι τρεις υπουργοί θα εξετάσουν τις προκλήσεις ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και το περιθώριο διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών.

Τι αναφέρει ο Ισραηλινός Τύπος

Ο ισραηλινός τύπος αναφέρει ότι “το ταξίδι πραγματοποιείται εν μέσω ενδείξεων αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, που είναι αντίπαλος της Ελλάδας και της Κύπρου. Η Ιερουσαλήμ έχει αναπτύξει στενότερους δεσμούς με την Αθήνα και τη Λευκωσία τα τελευταία χρόνια καθώς οι δεσμοί της με την Άγκυρα επιδεινώθηκαν, με τις τρεις χώρες να συνεργάζονται στον τομέα της ενέργειας και να πραγματοποιούν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments