Διεθνή

ΕΕ: Στο Κίεβο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ για συνάντηση με Ζελένσκι

ΕΕ: Στο Κίεβο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ζοζέπ Μπορέλ για συνάντηση με Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: pledgetimes

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ αναμένεται να επισκεφθούν το Κίεβο εντός της εβδομάδας προκειμένου να συναντηθούν με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι

Επίσκεψη στο Κίεβο θα πραγματοποιήσουν εντός της εβδομάδας η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, οι οποίοι θα συναντηθούν με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ την Τρίτη.

«Η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν και ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ θα ταξιδέψουν αυτή την εβδομάδα στο Κίεβο για να συναντήσουν τον Πρόεδρο Ζελένσκι», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Επιτροπής Έρικ Μάμερ, επιβεβαιώνοντας μια δήλωση τη Δευτέρα του Σλοβένου πρωθυπουργού Γιάνεζ Γιάνσα.

Η επίσκεψη στην ουκρανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί πριν από το Σάββατο, οπότε και η πρόεδρος της Κομισιόν πρόκειται να παραστεί σε εκδήλωση Stand Up For Ukraine στη Βαρσοβία, πρόσθεσε ο Μάμερ. Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από κοινού από τον πρόεδρο της Κομισιόν και τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό, θα συγκεντρώσει χρήματα για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα συναντήθηκε με την ουκρανική ηγεσία στο Κίεβο την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ θα επισκεφθεί επίσης το Κίεβο αργότερα «τις επόμενες ημέρες» μετά από επικοινωνία με τον Ζελένσκι το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με επίσημη  δήλωση . Στόχος της συνάντησης θα ήταν «να συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία την καλύτερη δυνατή ανθρωπιστική βοήθεια και πολιτική υποστήριξη», ανέφερε.

Τον περασμένο μήνα, οι πρωθυπουργοί της Πολωνίας, της Τσεχίας και την Σλοβενίας ταξίδεψαν επίσης στο Κίεβο  για να συναντήσουν τον πρόεδρος και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας. Εν όψει εκείνης της επίσκεψης, ο Ζελένσκι κάλεσε άλλους παγκόσμιους ηγέτες να βρεθούν στην ουκρανική πρωτεύουσα, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήθελε «όλοι οι φίλοι της Ουκρανίας να επισκεφθούν το Κίεβο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments