Πολιτισμός

Ο Robi Walters κάνει το εικονικό του ντεμπούτο στην Aston Martin Residences Gallery

Ο Robi Walters κάνει το εικονικό του ντεμπούτο στην Aston Martin Residences Gallery

Πηγή Φωτογραφίας: ESPINASSE31

Στην τελευταία του έκθεση, ο Robi Walters παρουσίαζε μια ιδιαίτερη πρόκληση

Όταν μετά από καιρό ξανά οργανώνει έκθεση, ο καλλιτέχνης Robi Walters με έδρα το Λονδίνο επιμελείται προσεκτικά τα περίπλοκα, χειροποίητα, καλειδοσκοπικά έργα του ώστε να ταιριάζουν σε όποιον χώρο γκαλερί εμφανίζεται.

View this post on Instagram

A post shared by Robi Walters (@robiwalters)

Στην τελευταία του έκθεση, λοιπόν, παρουσίαζε μια ιδιαίτερη πρόκληση. Από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 25 Μαΐου, το “You’ll Know When You Get There” του Walters εμφανίζεται σε μια εικονική γκαλερί που λειτουργεί από το Aston Martin Residences στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Ο Walters επισκέφτηκε τον πύργο 66 ορόφων όταν ακόμα κατεσκευαζόταν, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει μπει ακόμα στον φωτεινό, μίνιμαλ εκθεσιακό χώρο που αναδημιουργεί η εικονική γκαλερί. Στην πραγματικότητα, η φυσική γκαλερί – στον 52ο όροφο – δεν θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες έως ότου ολοκληρωθεί το Aston Martin Residences στα τέλη του 2022.

«Στη δουλειά μου χρησιμοποιώ ιερές γεωμετρίες, οι οποίες εναρμονίζουν τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις στο χώρο», λέει ο Walters. «Για αυτήν την έκθεση, ήθελα πολύ να φέρω χρώμα και πνεύμα σε έναν ψηφιακό χώρο και σε έναν ουδέτερο χώρο, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει».

View this post on Instagram

A post shared by Robi Walters (@robiwalters)

«Η δουλειά μου είναι μια αντανάκλαση του πόσο απασχολημένος είναι ο πολιτισμός μας: Επιβραδύνει τον θεατή και φέρνει στο επίκεντρο τη σχέση μας με τον χρόνο. [Και] η φιλοσοφία της χειροτεχνίας είναι πραγματικά παρούσα σε ό,τι κάνει η Aston Martin.»

Η έμπνευση του

Σύμφωνα με τον Alejandro Aljanati, CMO της Aston Martin Residences, προγραμματιστή G&G Business Developments, ο Walters ήταν ένας τέλειος συνεργάτης για την Aston Martin — όχι μόνο λόγω της πρόσφατης σχέσης του με το brand  αλλά και του ήθους που συνδέεται με την τέχνη του.

«Μου θύμισε όταν επισκέφτηκα τη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά», θυμάται ο Walters. «Ο ήλιος έδυε αργά πίσω από τους ουρανοξύστες και τα κτίρια άρχισαν να φωτίζουν ένα ένα. Η πόλη ήταν ζωντανή τη μέρα, αλλά ήταν κατά κάποιο τρόπο ακόμα πιο ζωντανή μέσα από το φως τη νύχτα.

«Προσπαθούσα να σκεφτώ το μέλλον της Aston Martin Residences με τον ίδιο τρόπο», προσθέτει. «Άνθρωποι που ζουν εκεί, εργάζονται εκεί, περνούν από εκεί—άνθρωποι που ψάχνουν σπίτι. Ζωγράφιζα τη φαντασία του τι θα μπορούσε να είναι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments