Ελλάδα

Μηταράκης: “Σε δύο μέρες έχουμε ικανοποιήσει πάνω από το 10% των συνολικών αιτήσεων” [vid]

Μηταράκης: “Σε δύο μέρες έχουμε ικανοποιήσει πάνω από το 10% των συνολικών αιτήσεων” [vid]
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ξεναγήθηκε στον χώρο όπου πραγματοποιείται η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ξεναγήθηκε στον χώρο όπου πραγματοποιείται η διαδικασία παροχής προσωρινής προστασίας σε Ουκρανούς εκτοπισθέντες, στο ΠΓΑ Αττικής.

O κ. Μηταράκης, ενημερώθηκε από τους εργαζομένους την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας, καθώς και συνομίλησε με Ουκρανούς δικαιούχους προσωρινής προστασίας.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα ενεργοποίησε άμεσα το καθεστώς προσωρινής προστασίας για τους Ουκρανούς εκτοπισμένους. Ψηφιακά καταγράψαμε όλες τις αιτήσεις και ξεκινήσαμε από εχθές την έκδοση, σε μία επίσκεψη, ταυτότητας, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ.

Μέσα στις πρώτες δύο μέρες έχουμε ικανοποιήσει πάνω από το 10% των συνολικών αιτήσεων που έχουν υποβληθεί. Παρέχουμε στους Ουκρανούς εκτοπισμένους ένα ασφαλές καταφύγιο. Πάντως, μιλώντας μαζί τους, η ευχή τους είναι να γυρίσουν σύντομα στην πατρίδα τους. Το ίδιο ελπίζουμε και εμείς, αλλά μέχρι να γίνει αυτό η Ελλάδα θα τους φιλοξενήσει με την αξιοπρέπεια που οι αρχές μας μάς επιβάλλουν».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments