Διεθνή

Η στιγμή Ζελένσκι

Η στιγμή Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: The Independent

Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας απευθύνεται σήμερα ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, που απευθύνεται σήμερα στην εθνική αντιπροσωπεία της Χώρας μας, έχει κάνει την επιλογή του: με την Δύση. Στα ίσα, από την αρχή και χωρίς περιστροφές.

Δίχως, δηλαδή, εκείνα τα «ναι μεν, αλλά» που δήθεν επιτρέπουν ευελιξία κινήσεων εν μέσω βιασμών γυναικών και μαζικών βομβαρδισμών αμάχων, δίχως το τσαχπίνικο κλείσιμο του ματιού προς τις αυταρχικές δομές διακυβέρνησης του Κρεμλίνου, δίχως αστερίσκους για τα θαυματουργά αντι – covid εμβόλια και τον αστείρευτο ενεργειακό πλούτο της Ρωσίας.

Και θέλει, όπως και να το δει κανείς, ένα ψυχικό σθένος η ξεκάθαρη αυτή θέση υπέρ της ευρωενωσιακής και νατοϊκής προοπτικής των Ουκρανών και του Πρόεδρου Ζελένσκι, με δεδομένες την υψηλή γεωπολιτική επιτήρηση και την στρατιωτική μηχανή του Πούτιν και τις συνεπαγόμενες θηριωδίες στην Μαριούπολη και τις φρικαλεότητες στην Μπούσκα.

Κινούμενος αταλάντευτα στις ράγες της στρατηγικής αυτής επιλογής, ο Ουκρανός Πρόεδρος απευθύνει σήμερα ομιλία στο Κοινοβούλιο της πατρίδας μας, μετά από σχετικές απευθύνσεις του προς τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τους Βρετανούς, το Ισραήλ, την Αμερική. Κατά πάσα πιθανότητα, θα αναφερθεί συγκεκριμένα στη στρατιωτική επίθεση που δέχεται εδώ και ενάμιση μήνα η Χώρα του, της οποίας προεδρεύει.

Πιθανολογείται, δε, δικαιολογημένα ότι δεν πρόκειται να εκφωνήσει κάποιον φιλιππικό εναντίον της σημερινής κυβερνητικής πλειοψηφίας ή κάποιας αντιπολιτευτικής, μείζονος ή ελάσσονος, αντιπολιτευτικής δύναμης. Και τούτο, διότι αυτό υπαγορεύουν η συνταγματικά οργανωμένη κοινοβουλευτική μας τάξη και οι στοιχειωδώς καλοί τρόποι συμπεριφοράς στο πεδίο των διεθνών σχέσεων, κι όχι βέβαια επειδή επιδιώκεται να μετατραπεί το Κοινοβούλιο «από χώρο διαλόγου σε χώρο μονολόγου», όπως έσπευσε να τονίσει επικεφαλής ριζοσπαστικού κόμματος, ο οποίος, εν συνεχεία, τα «δίπλωσε», ανασκευάζοντας τις αρχικές του δηλώσεις.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και, για τον ουκρανικό λαό, κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας. Δεν προσφέρονται για «ουάου», γκριμάτσες και επιδέξιους βερμπαλισμούς, όσο κι αυτό εξόφθαλμα πικραίνει την εγχώρια αριστερή radicalité.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments