Διεθνή

Κύπρος: Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Τατάρ «πρόεδρο»

Κύπρος: Εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αποκάλεσε τον Τατάρ «πρόεδρο»

Πηγή Φωτογραφίας: efsyn.gr

Κύπρος: Κατά την επίσκεψη της στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, η Βικτώρια Νούλαντ, αποκάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, «πρόεδρο».

Μετά την επίσκεψη της στην Ελλάδα, η Βικτώρια Νούλαντ μετέβη στην Κύπρο. Κατά την διάρκεια της συνέντευξη Τύπου στο Προεδρικό Μέγαρο, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ έκανε ένα σοβαρό ολίσθημα.

Η βοηθός υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ σε δηλώσεις της στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, αποκάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, «πρόεδρο». Η κ. Νούλαντ φάνηκε να μην αντιλαμβάνεται το ολίσθημά της την ώρα που μιλούσε στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

Ανασκεύασε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου

Ειδικότερα, η ίδια έδειξε να μην αντιλήφθηκε το ολίσθημα και όταν της επισημάνθηκε, ανασκεύασε. Συγκεκριμένα η κα. Νούλαντ ειπε: «Τώρα θα πάω στο βορρά και θα περάσω λίγο χρόνο με τον Πρόεδρο Τατάρ και θα του μιλήσω για τη συνεχή στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού κατά ένα δικοινοτικό τρόπο, όπως πάντοτε υποστηρίζουμε διαχρονικά».

Σε επισήμανση δημοσιογράφου αν η αναφορά της σε «Πρόεδρο Τατάρ» ήταν λανθασμένη, η κα. Νούλαντ είπε πως ήταν ένα λάθος το απέδωσε σε κούραση και απολογήθηκε, αποκαλώντας τον Τουρκοκύπριο ηγέτη «κ. Τατάρ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments