Πολιτική

Δένδιας: Δεν ήταν επιλογή μας η διατάραξη των ελληνορωσικών σχέσεων

Δένδιας: Δεν ήταν επιλογή μας η διατάραξη των ελληνορωσικών σχέσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δένδιας: Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν καταλογίζει την εισβολή στην Ουκρανία στο ρωσικό λαό, αλλά στην ηγεσία του

Στις ελληνορωσικές σχέσεις αλλά και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας στο Φόρουμ των Δελφών. Όπως είπε ο κ. Δένδιας, «δεν ήταν δική μας επιλογή η διατάραξη των ελληνορωσικών σχέσεων», επισημαίνοντας πως και ο ίδιος δεν είναι καθόλου ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη, αλλά και ευρύτερα των ευρωρωσικών σχέσεων, που ήρθαν ως αποτέλεσμα «συγκεκριμένης συμπεριφοράς».

«Η Ελλάδα δεν είχε καμία άλλη επιλογή, υπερασπίστηκε τις θέσεις της έναντι αναθεωρητικών αντιλήψεων και τις αρχές που παγίως εκφράζει, εναπόκειται στη Ρωσία να επιστρέψει στη διεθνή κοινότητα, κάτι που κάθε άλλο παρά εύκολο είναι». Ο κ. Δένδιας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα δεν καταλογίζει την εισβολή στην Ουκρανία στο ρωσικό λαό, αλλά στην ηγεσία του. «Είναι τραγικό να μιλάμε για πόλεμο στον 21ο αιώνα. Ασκούμε πολιτική αξιών» είπε.

«Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η χώρα μας έχει πολύ σαφή τοποθέτηση που πηγάζει από πάγιες αρχές της ελληνικής και ευρωπαϊκή πολιτικής. Στέκεται αλληλέγγυα στην Ουκρανία όπως και σε κάθε χώρα. Οι θέσεις της Ελλάδας έναντι της Ουκρανίας είναι οι ίδιες με τις θέσεις της για την Κύπρο. Σημασία έχει η μεγάλη εικόνα» ξεκαθάρισε ο Νίκος Δένδιας.

Με ποιους συναντήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Δένδιας είχε συζητήσεις με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα κ. Τζέφρι Πάιατ, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments