Κόσμος

Ακάρ: Θεωρίες συνωμοσίας για τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα – “Βλέπει” εμπλοκή ΝΑΤΟ

Ακάρ: Θεωρίες συνωμοσίας για τις νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα – “Βλέπει” εμπλοκή ΝΑΤΟ
«Ίσως αποτελεί σχέδιο του ΝΑΤΟ, ώστε να έχουν λόγο οι ναρκαλιευτές της Συμμαχία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα» υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

Θεωρίες συνωμοσίας από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ σχετικά με τον εντοπισμό ναρκών, στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας ότι είναι πιθανό να αφέθηκαν εκεί ώστε να πιεστεί η Τουρκία.

Ο Χουλουσί Ακάρ μιλώντας σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι «υπάρχουν αμφιβολίες για το αν βρέθηκαν εκεί οι νάρκες τυχαία», και μια θεωρία που ανέπτυξε είναι ότι «ίσως αποτελεί σχέδιο του ΝΑΤΟ, ώστε να έχουν λόγο οι ναρκαλιευτές της Συμμαχία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Συνεχίζοντας τη σκέψη του ο Ακάρ, είπε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ώστε να πιεστεί η Άγκυρα να επιτρέψει στα πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών των Δαρδανελλίων.

Τόνισε δε ότι η Τουρκία να συνεχίζει να εφαρμόζει τη Συνθήκη του Μοντρέ, βάσει την οποίας σε καιρό πολέμου η χώρα του θα καθορίζει σε ποια πλοία επιτρέπεται η διέλευση και σε ποια όχι.

«Δεν ξέρουμε ποιος άφησε τις νάρκες εκεί. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά δεν είναι γνωστό ποια χώρα τις άφησε. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν στην περιοχή περίπου 400 νάρκες.  Μιλήσαμε με τις αρχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίες παρακολουθούν την κατάσταση», πρόσθεσε.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος τοποθέτησε τις νάρκες σε διάφορα σημεία της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ορισμένες από αυτές αποσυνδέθηκαν και κινούνται στη θάλασσα ανεξέλεγκτες.

Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι για τη ναυσιπλοϊα ακόμα και μέχρι τη Μεσόγειο, εφόσον κάποιες νάρκες παρασυρθούν στη θάλασσα.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments